AKTUELNO

Ako ste ljubitelj nesvakidašnjih doživljaja i zanimljivih aktivnosti, najpoznatije turističke destinacije neće vam biti dovoljne da zadovoljite svoju želju. Ako želite da stvorite uspomene koje ćete pamtiti celog života i iskusiti jedinstvene načine za uživanje, trebali bi da birate malo drugačija mesta.

Lisabon, Portugalija

Foto: Pixabay.com

Lisabon, najveći grad Portugalije i njen glavni grad, bio je s 3,3 miliona posetilaca deveta najposjećenija destinacija u južnoj Europi 2017. godine. Ovaj grad koji se nalazi na brdima oko reke Tajo, jako je živopisan i poznat je po svojim muzejima svetske klase kao i spomenicima i dvorcima.

Bora Bora, Francuska Polinezija

Bora Bora je otok površine 30,5 kvadratnih kilometara i nalazi se u Tihom okeanu. Jedno je od vodećih turističkih destinacija koje su poznate po svojim luksuznim apartmanima na vodi. Mnogi ovde dolaze na medeni mesec, a svi govore o koralnom grebenu koji se nalazi u njegovoj blizini i jedinstvenoj laguni. Ako posetite ovaj otok, možete videti kitove, ići na ronjenje ili na krstarenje, posetiti kanjone iz Drugog svetskog rata.

Amsterdam, Holandija

Foto: Pixabay.com

Amsterdam, grad koji se naziva i Severna Venecija, jedna je od najposjećenijih destinacija u Evropi - godišnje kroz njega prođe više od pet miliona posetilaca. Sa svojim akademijama, sveučilištima, istraživačkim institutima, pozorištima i s preko 40 muzeja, Amsterdam je kulturni centar Holandije. Pri poseti možete da se vozite i njegovim kanalima dugim skoro 100 kilometara, a ovaj grad se upoređuje sa Venecijom zbog svojih 90 kanala koji su povezani sa 1.200 pitoresknih mostova. Amsterdam je poznat i po svojim festivalima i bogatom noćnom životu.

#Amsterdam

#Bora Bora

#Lisabon

#Putovanja

'