AKTUELNO

Putovanje je možda ponekad najbolji način da uživate u romantičnim trenucima sa voljenom osobom. Zato je odabir destinacije koja će biti vaše idealno mesto za ljubav od ključne važnosti.

Prvi korak je svakako da poznajete partnera makar toliko da znate koje gradove ili države voli, ali je sigurno da ćete bolje proći na manje popularnim mestima, gde nećete morati da se gurate sa gomilom turista koji pokušavaju da se fotografišu pomoću selfi stika.

Košice i planina Tatre, Slovačka,

Turisti su gotovo retkost u najvećem gradu istočnog dela Slovačke iako je u pitanju simpatično mesto s veoma pristupačnim cenama. Najvažnije znamenitosti se nalaze u glavnoj četvrti, u kojoj se mešaju barokne građevine, udobni kafići i gotička zdanja. Za obilazak samog grada nije potrebno mnogo, a nakon toga je najbolje otići na planinu Tatre i uživati s voljenom osobom. Nije važno u koje godišnje doba ćete doći ovde, ali ukoliko uopšte ne želite ljude koji tumaraju, izaberite radni dan kako biste izbegli stanovnike iz okolnih mesta koji dolaze da uživaju u vikendu.

Farska ostrva, Danska

Ovaj deo Danske odavno važi za biser među neotkrivenim stazama. Nalaze se u Severnom moru, između Islanda i Norveške, a prizor vetrovitih i neukroćenih ostrva u isti mah deluju sumorno i veličanstveno. Talasima oblikovane litice, vodene poljane i crne bazaltne dine su svakako nešto što želite samo za sebe i voljenu osobu. Uz sve to, obojene drvene kućice čine da ovo mesto deluje kao da je iz nekog filma, nestvarno.

Favinjana, Sicilija,

Ljudi koji vole privatnost i da uživaju u odabranom društvu kao po pravilu ne vole prelepe plaže zbog gužvi koje uglavnom privlači ta lepota. Srećom, postoji mesto koje, iako prelepo, nije preplavljeno turistima. Favinjana je maleno ostrvo u blizini Sicilije, tiho i mirno, a osim ljudi, na ostrvu gotovo da nema ni automobila. Ovde možete iznajmiti bicikla i voziti u paru u potrazi za dovoljno skrivenom plažom na kojoj biste mogli da uživate u prozirnoplavoj vodi. Jedina "mana" ovog ostrva jeste to što su plaže šljunkovite, pa u duge šetnje plažom morate ići obuveni.

#Putovanja

'