AKTUELNO

Za dobru priču ljudi su spremni na sve. Ipak, nekad oni sami postanu priča.

Rebeka Endrjuz, putopisac iz Australije, pokušala je da lažira trudnoću kako bi dobila materijal za priču, ali i kako bi izbegla plaćanje naknade za prekomernu težinu prtljaga. Na njenu žalost, uhvaćena je.

Njen plan da izbegne plaćanje naknade za prtljag od 40 kilograma australijskoj avio-kompaniji Džetstar bio je da laptop veže za leđa a ostale elektronske uređaje umota u formu trudničkog stomaka i da sve dobro "prekrije" slojevima garderobe.

- Neko bi pomislio da se šalim, da nema šanse da sam to učinila. Da neće uspeti. Nisu u pravu. Definitivno sam to uradila i gotovo da je uspelo - napisala je i objasnila da joj je ideja bila da se, ukoliko se postavi pitanje težine njenog prtljaga, opravda time što joj kao trudnici treba dodatna odeća i obuća.

Začudo, piše ona, plan se izjalovio.

Primetila je, kaže, da je poslednja osoba koja se ukrcava za let, što je značilo da će "sve osoblje obratiti pažnju na mene".

Nakon što joj je izmerene torba i trenutak pre nego što se ukrcala na let ispustila je kartu. Kada se sagnula da je podigne, oblik njenog laptopa sakriven na leđima postao je jasno vidljiv. Kada su je zamolili da objasni rekla im je da je obukla tri sloja garderobe kako ne bi platila dodatni iznos za prtljag.

Na kraju je bila primorana da ipak plati za višak prtljaga i dodaje da se zaposleni avio-kompanije "nisu previše obazirali na to što joj je hladno niti što je (lažno) trudna. Bilo je gotovo".

Endrjuzova kaže da bi, ako ponovo bude imala višak kilograma u koferu, sve učinila ponovo, sa jednom izmenom - pobrinula bi se da nije poslednja pri ukrcavanju.

#Kofer

#Putovanja

'