AKTUELNO

Iako avio-kompanije predlažu koliko pre leta treba da stignete na aerodrom, mnogi zbog loše procene propuste let.

Savetuje se da ukoliko letite negde, budete od 90- 120 minuta ranije na aerodromu pre poletanja aviona. Uglavnom je to vreme dovoljno da se preda prtljag i da se stigne do ulaza u avion, jer prtljag može da se preda do oko sata pre poletanja.

Sve ovo zavisi od avio-kompanije čijim avionom letite, ali uglavnom vam neće refundirati novac ukoliko ne predate prtljag na vreme ili ukoliko zakasnite na let.

Vreme koje avio-kompanije preporučuju je njihova procena o tome koliko je potrebno da se putnik prijavi na šalteru, preda prtljag, prođe sve provere i stigne do ulaza. Ono što vi dodatno treba da uzmete u obzir jeste veličina aerodroma, da li želite da kupujete u bescarinskoj zoni i slične "dodatne aktivnosti".

Za to koliko vam vremena treba da obavite sve pre leta važna je i činjenica kada putujete, da li se radi o praznicima, kada svi nekud putuju, ali i u koje doba dana putujete. Ukoliko putujete krajem decembra u 15 časova, verovatno će vam biti potrebno mnogo više vremena nego da ste krenuli nakon praznika u ranim jutarnjim časovima.

Ukoliko putujete na daleke egzotične destinacije, biće potrebno dodatno vreme jer se za ovakva putovanja vrše i dodatne provere.

Međutim, koliko god da se trudite da dođete ranije dovoljno da imate vremena za sve što ste planirali, ali i da ne stignete prerano, postoji mogućnost da ćete mnogo vremena provesti čekajući. Zbog toga uvek ponesite knjigu ili drugu vrstu zanimacije kako bi vam vreme brže prošlo, piše "Pun kufer".

#Aerodrom

#Avion

'