AKTUELNO

Magični predeli Santorinija čine ovo ostrvo jedinstvenim na svetu, pa nije ni čudo što turisti iz celog sveta žele da ga posete.

San za hiljade turista iz celog sveta jeste da imaju savršenu fotografiju baš na Santoriniju.

Znaju to i Grci, pa su od fotografije napravili unosan biznis.

Jeste, možete vi i telefonom da se slikate, ali ako želite profesionalnu fotografiju, onda doslovno na svakom ćošku možete platiti profesionalnog fotografa. I nije uopšte jeftino!

Profesionalne fotografije uglavnom unajmljuju Amerikanci, a prema katalogu 4 sata usluge fotografa košta čak 800 evra (bez PDV-a), a za taj novac dobijate 160 fotografija sa četiri najatraktivnije lokacije sa kojih se pruža najlepši pogled.

Foto: Pixabay.com

Polovina vremena i fotografija iznosi 450 evra, ali turista može izabrati samo dve lokacije za slikanje.

Najjeftnija usluga fotografa košta 140 evra, a za taj novac dobićete 20 profesionalnih fotografija sa jedne lokacije jer "fotograf ne može da izdvoji više od pola sata za vas".

Kako piše "Proto tema", fotografi su tokom celog leta bukirani što za venčanja stranaca, što za turističke grupe koje žele da ovekoveče svoje prisustvo na ostrvu.

Fotografi će vas prilikom dogovaranja termina putem mejla obavestiti da možete da platite i kreditnom karticom zbog čega se iznos uvećava za 24 odsto, što će vas naterati da platite gotovinom.

#Santorini

'