AKTUELNO

Jedan mladić radio je 32 sata kao sobar, kuvar, recepcionar, konobar... šta god je bilo potrebno da gosti budu usluženi.

Bomont, u Teksasu, pogodila je tropska oluja Imelda, koja je izazvala poplavu i jak vetar, zbog čega nije bilo sigurno biti izvan zatvorenog prostora.

Tropska oluja Imelda je učinila da do izražaja dođe gostoprimstvo, koje su osetili gosti hotela u kojem je radio Sašel Smit. Kada je krenuo na posao mislio je da će raditi osam sati kao i inače, međutim, zbog oluje, Sačel nije mogao da nupusti hotel, te je ostao i smirivao zabrinute goste.

Ovaj dvadesetjednogodišnjak je u tom trenutku bio jedini zaposleni u hotelu i skoro dva dana se sam brinuo o gostima. Ovaj nivo profesionalizma i gostoprimstva naročito se dopao Andželi Čendler, koja ga je proglasila "herojem".

- Javljao se na telefone, odgovarao na sva naša pitanja, brinuo se o tome da imamo topli napitak i poslužio nam je topli doručak - napisala je Čendlerova i dodala da je sve to učinio sa osmehom na licu.

Ipak, on je priznao za "CNN Travel" da se osećao veoma napeto sve vreme. Pre toga je bio samo recepcionar, a onda je odjednom morao da postane kuvar, konobar, da održava higijenu i odnosi narudžbine u sobe gostiju.

- Nikada nisam radio u kuhinji, veoma loše kuvam - ali je shvatio da, ukoliko želi da gosti budu zadovoljni, mora da se potrudi da sve postigne. I uspeo je, jer svi gosti su na kraju bili zadovoljni, a uspeo je i sve da ih okupi i da ih poveže za veoma kratko vreme:

- Gosti su mi pomogli. Praktično smo bili poput velike porodice - rekao je Smit.

On je usluživao goste čak 32 sata, dok jedan od kolega nije uspeo da dođe, a i nakon toga je ostao nekoliko sati. Nakon toga je odspavao, zatim ustao i ponovo radio sve dok njegovi roditelji nisu uspeli da dođu po njega.

Hotel u kojem radi i kuća u kojoj živi nisu bili poplavljeni, ali zato njegova kola jesu, što je već drugi put, prvi je bio za vreme uragana Harvi, ali on ipak, u svemu ovome pronalazi nešto dobro:

- Sve se dešava sa razlogom - rekao je i nastavio da radi.

#Turizam

'