AKTUELNO

Stjuardese i stjuardi znaju najviše o avionima, a kako se ne ustežu da odaju tajne, sada znamo koje je mesto u avionu najmirnije.

Ako se bojite letenja, dobro će vam doći par korisnih saveta o tome koja mesta su najbolja za vas. Ukoliko vas turbulencije čine anksioznim i nervoznim, onda se potrudite da vam putovanje bude ugodnije. Najvažnije je da odaberete pravo sedište.

Stjuard u penziji Met otkrio je da ljudi koji se boje turbulencija treba da biraju sedišta što bliža kokpitu, jer je to deo aviona koji je najmanje pogođen dešavanjima napolju. Sedite što više napred i bićete pošteđeni neprijatnosti, piše Dejli star.

Ukoliko volite turbulencije i želite da osetite sve, onda sedite što bliže zadnjem delu aviona. Ako su sva sedišta napred zauzeta, onda birajte ona u sredini. Kod komercijalnih letova i sedišta blizu krila aviona su udobnija i nude veću stabilnost.

Sredina aviona je najprijatnija, jer je tu potpuno raspoređen uticaj gravitacija i pritiska, pa će vam let biti prijatniji. Turbulencije nisu nešto zbog čega treba da se plašite i stresirate. Sve je to potpuno normalno, opustite se i uživajte u letu.

#Avion

'