AKTUELNO

Nađite im drugu ostavu!

Kako biste se što bolje snalazili u kuhinji sigurno ste dosta radili na organizaciji. Mnoge domaćice imaju običaj da preparate za čišćenje drže blizu sudopere, a to je greška.

Elementi ispod sudopere u većini kuća su skladište za kućnu hemiju, krpe i ubruse a to nije dobro. Liza Duli, britanska savetnica za organizaciju stvari, kaže da ovim predmetima nikako nije mesto ispod sudopere.

Neotvorena hemija

Neotvorena sredstva za čišćenje, sapuni, kese za đubre nikako ne treba da stoje tu, već u ostavi.

Opasne hemikalije

Ako kao i većina ispod sudopere držite i izbeljivač, asepsol i slične stvari, što pre im pronađite drugo mesto, naročito ako imate decu! Ako ih i nemate, te proizvode sklonite iz kuhinje jer ne smeju da budu blizu hrane, upozorava Liza. U isti koš spadaju i zapaljivi proizvodi jer se u kuhinji pod određenim uslovima i u blizini vatre mogu zapaliti.

Kuhinjski ubrusi i krpe

Iako vam je verovatno najzgodnije da ih držite tu, nije im mesto ispod sudopere jer će stalno biti vlažni i brzo se uništiti. Vlaga može da ošteti tkaninu ili je ubuđa, a da ne govorimo o bakterijama koje se brzo skupljaju. Ukoliko ovako čuvanu krpu koristite za čišćenje posuđa može doći do trovanja ili raznih infekcija.

#Higijena

#Porodica

'