AKTUELNO

U petak, 26.jula, u zidinama rekonstruisane tvrđave Fetislam, u Kladovu, počinje Border Rock Festival, internacionalni muzički događaj koji iz godine u godinu okuplja značajna muzička imena iz zemlje i inostranstva, ali i zavređuje sve veću pažnju javnosti i građana ovog dela Srbije.

Ovogodišnji Border Rock je osmi po redu, i trajaće dva dana. Border Rock je festival pop i rok muzike, koji je 2017.godine prvi put održan u Kladovu, malom mestu na granici sa Rumunijom (odatle naziv festivala). Festival je do sada bio podržavan od strane Ministarstva kulture i informisanja i lokalne samouprave opštine Kladovo, lokalnih i mnogih drugih kompanija i pojedinaca.

Ove godine na Festivalu koji traje dva dana će nastupiti 10 bendova, po 5 svake večeri. Nastupiće ATELIER ROCK, DEAF HOMBRE, MUSKY'S ATOMSKO SKLONIŠTE, MADICINE, ELIZA STARK & THE DAPPERS, CARDINAL POINT, SENSHI, S.A.R.S., IRON GATE!

Organizatori  kažu da se ne ograničavaju samo na klasične rok sastave, jer su u zidinama tvrđave Fetislam svirali i pop bendovi, rokabili sastavi, ritam i bluz, pa čak i world music sastavi.

Foto: Mikica Andrejic

Tu su nastupali bendovi iz Srbije, Rumunije, Grčke, Francuske, Holandije, Poljske, SAD-a, Rusije, Hrvatske i Novog Zelanda.

Među njima, najzvučniji učesnici festivala bili su Električni Orgazam; Zemlja gruva; Kanda, Kodža i Nebojša; Nikola Vranjković; Ničim izazvan; Orthodox Celts; Disciplin a kitschme; Atheist Rap; S.A.R.S.; Obojeni program; Van Gogh; Artan Lili; YU grupa; The Legendary Shack Shakers; Slim Cessna’s Auto Club; James Leg...

Program festivala svake godine obuhvata i razne dodatne sadržaje – likovnu izložbu, strip radionicu za najmlađe, DJ program na gradskoj plaži, promociju kulturnog časopisa, koktel matine u centru grada.

Direktor Border rock Festivala, Dejan Mihajlović, poziva sve ljubitelje dobrog zvuka da u petak i subotu posete Kladovo, i da na obalama Dunava, u zidinama srednjovekovne tvrđave Fetislam uživaju u dobroj svirci.

Autor: Iva Besarabić