AKTUELNO

Etnografski muzej saopštio je da je tokom letnjih dana uveo dvokratno radno vreme, kako bi se što bolje prilagodio vremenskim uslovima, letnjoj turističkoj sezoni, školskom raspustu i godišnjim odmorima.

Kako se navodi u saopštenju, vrata Muzeja biće otvorena u periodu od 9 do 13 časova, kao i od 18 do 22 sata, a posetioci mogu da vide izložbe „Mač“, „Čitanje boja“, kao i „Narodna kultura Srba u 19. i 20. veku“.

Tokom popodneva i u večernjim satima od 18 do 22 časa, pozivamo tinejdžere, mlade, turisti i goste našeg grada kao i svi koji žele kvalitetno i zabavno da provedu vreme da posete naš muzej.

Za najmlađe posetioce Etnografski muzej će u toku leta organizovati nešto posebno. Oni će se imati priliku da se oprobaju u izvlačenju mača iz kamena.

Inače, svi posetioci Etnografskog muzeja imaće priliku danas u 20 časova da ih sam autor provede kroz izložbu Mač koja će biti organizovana i 8. jula u isto vreme.

Iz ovog muzeja obaveštavaju da će za sve one koji žele da se upoznaju pobliže sa osnovnim tehnikama mačevanja, osobinama i mehanikama delovanja 04. jula za odrasle biće održana radionica o rapiru.

Autor: Dalibor Stankov