AKTUELNO

Gorki List nastavlja tradiciju pružanja podrške razvoju, očuvanju kulturnog nasledja i talentovanim mladom umetnicima.

Omiljeni srpski brend je sinoć dodelio Gorki List nagradu za najboljeg glumca na festivalu Ravno Selo - glumica Luna Pilić je ponela nagradu za izvanrednu ulogu Janje u filmu “Srećna obitelj”. Ova nagrada, u iznosu od 1000 evra, simbolizuje želju Gorkog Lista da bude nadahnuće mladim umetnicima, da prepozna i inspiriše buduće zvezde glumačkog sveta da slede snove i ostave trajan i značajan pečat u umetnosti. Dodela nagrade bila je poseban trenutak većeri, prožet gromoglasnim aplauzima publike koja je prepoznala trud i talenat nagrađene glumice.

“Zahvalna sam na ovom priznanju koje mi daje vetar u leđa da nastavim da budem što bolja. Izuzetno mi je drago što sam večeras sa vama, što prepoznajete moj trud i želju da svakom glumačkom zadatku pristupim odgovorno, a takva je i uloga Janje. Želim se zahvaliti mom timu na velikoj podršci”, istakla je Luna Pilić.

Gorki List je neizostavan deo najznačajnijih filmskih i kulturnih manifestacija u zemlji a nagrada koju tradicionalno dodeljuje simbolizuje posvećenost brenda razvoju srpske kinematografije i podršci mladim umetnicima.

Foto: Vidoje Manojlović

„Gorki List je decenijama verni pratilac umetnosti, a nagrada za najboljeg glumca nije samo prestižno priznanje za određenu ulogu već i motivacija za dalji rad i usavršavanje, da naši mladi talenti na velikom platnu zasijaju u punom sjaju. Negujući tradiciju prepoznavanja pravih vrednosti i umetničkih ostvarenja, radujemo se što naša podrška domaćoj kulturi i umetničkom stvaralaštvu doprinosi razvoju srpske filmske scene”, istakao je kreator i osnivač brenda Gorki List, Vojin Đorđević.

Od 27. do 30. juna na sedmom Ravno selo film festivalu prikazano je više od 40 filmova. Svake godine, festival okuplja istaknute filmske stvaraoce, kritičare i ljubitelje sedme umetnosti, čime se festival afirmiše kao nezaobilazna tačka za sve ljubitelje filma.

Autor: Marija Radić