AKTUELNO

U Etnografskom muzeju u petak 28. juna u 20 časova u bioskopskoj sali (ulaz iz Uzun Mirkove), biće održana Vidovdanska promocija knjige izdavačke kuće Agape pod nazivom „Nauka na drumu Marka Kraljevića-Munje i zmajevi“, autorke Aleksandre Ninković Tašić.

„Verujte mi putovanje kroz ovu knjigu je i putovanje kroz epsku tradiciju“, ističe Aleksandra Ninković Tašić i pojasnila da ona otkriva vezu naših najvećih umova sa epskom poezijom koja je odigrala značajnu ulogu u kreiranju njihove ličnosti i pogleda na svet.

O samom pristupu pri pisanju ove knjige sama autorka kaže da je proistekao iz činjenice da su Pupin, Tesla i Milanković obožavali Marka Kraljevića.

Kroz promociju će vas voditi autorka knjige Aleksandra Ninković Tašić i Aleksandar Gajšek autor kultne televizijske emisije „Agape“ koja traje od 2005. godine, ali i izdavač „Agape knjiga“.

U svojoj bogatoj karijeri uradio je nebrojeno intervju sa nekim od najznačajnijih ličnosti srpske kulture poput patrijarha Pavla, Vladete Jerotića, Jelene Genčić i mnogih drugih.

Dobro došli u Etnografski!

Autor: Jovana Nerić