AKTUELNO

Veliko državno prvenstvo koje ispred svog kluba "Dare to Dance" osmi put organizuje poznati koreograf i plesač Ivan Mileusnić, održaće se 15. juna u Hali sportova "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu.

Vikend u znaku plesa obogaćen je velikim brojem koregrafija u juniorskoj i seniorskoj kategoriji. I ove godine državno prvenstvo tradicionalno se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta, Plesnog Saveza Srbije, grada Beograda, dok je generalni pokrovitelj fondacija "Humana Srca".

Foto: Privatna arhiva

Ivan Mileusnić koji je organizator prvenstva svake godine ističe koliki značaj ples ima u Srbiji, a posebno po mališane i njihov razvoj.

Foto: Privatna arhiva

- Veliko mi je zadovoljstvo da ponovo možemo da se pohvalimo takmičenjem koje okuplja plesače iz cele zemlje i time promovišemo ovu umetnost koja ima veliki značaj za decu koja već igraju, ali i mališane koji bi to želeli. Ove godine održava se Prvenstvo Republike u latino-američkim plesovima, kao i Prvenstvo Republike u savremenom plesu. Zahvalan sam svima koji iz godine u godinu pružaju podršku, kao i sponzorima koji omogućavaju da realizujemo državno prvenstvo - istakao je Ivan.

Foto: Privatna arhiva

Kao i prethodnih, i ove godine pored brojnih učesnika iz cele Srbije, ovo prvenstvo pruža priliku da roditelji upoznaju svoje mališane sa mnogim vrstama plesa.

Foto: Privatna arhiva

Autor: Marija Radić