AKTUELNO

Muzej Nikole Tesle se juče predstavio publici u Aleksandrovcu izložbom „Nikola Tesla – Čovek iz budućnosti" koja je postavljena u prostranom holu srednje škole Sveti Trifun.

Izložbu su otvorile predsednica opštine Aleksandrovac Jelena Paunović i direktorka Muzeja Nikole Tesle Ivona Jevtić. Prisutni su bili direktorka Turističke organizacije Aleksandrovac Jelena Jovković, direktor srednje škole Sveti Trifun - Branko Rajčić, predstavnici opštinske vlasti, građanstva, predstavnici lokalnih medija, nastavnici i ostalo osoblje škole Sveti Trifun kao i naša omiljena publika - đaci.

Foto: Muzej Nikole Tesle

Nakon svečanog otvaranja, direktorka Muzeja Nikole Tesle dala je izjave za nekoliko lokalnih medija sa porukom da kultura mora da bude dostupna svima i da je misija muzeja da promoviše život i delo slavnog srpskog naučnika po Srbiji i u svetu.

Foto: Muzej Nikole Tesle

Kao token lepe saradnje muzej je školi poklonio vernu kopiju portreta Nikole Tesle poznatog pod nazivom Plavi portret. Posetioci će postavku moći da pogledaju do 21. juna 2024. godine.