AKTUELNO

Mitrović je naglasio da od svega čime se bavi – rođendan koji je pretvorio u zajednički, za njega je ubedljivo najznačajniji i najemotivniji događaj.

Željko Mitrović, basista, inovator, humanista ali pre svega vlasnik Pink Media Group, danas je proslavio rođendan sa klincima iz osam razlicitih institucija Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine “Zvecanska”. Trecoj rodjendanskoj proslavi u nizu, pridruzili su se i šticenici iz dečijeg sela u Sremskoj Kamenici, ali i svi ostali mališani iz Novog Sada, Niša i drugih centara koje će Željko darivati. 

Proslava sa svojim najmilijima sada je već postala tradicionalni događaj, a klinci iz Zvečanske sa oduševljenjem, aplauzom i ovacijama dočekali su Željka, koji se potrudio da ih i ovog puta iznenadi. Ne samo da im je podelio nezaobilazne džeparce sa do sada najvećim iznosom, već je došao i sa poklonima za svakog od njih, ali i za igraonice u svakom od centara. Četiri Play Stationa 5, četiri velika televizora na kojima mogu da uživaju u igri, tabletima, pametnim satovima, slusalicama, setovima za sportove, društvenim igrama, kao i prigodnim knjigama - raspametili su mališane.  Za uzvrat, oni su mu pripremili čestitke, rođendansku tortu i puno osmeha. A na pitanje da li žele poklone i džeparac ili da se zajedno fotografišu – klinci su prvo izabrali fotografisanje

Foto: J.Simonović

Foto: J. Simonović

Foto: J. Simonović

„ Od svih projekata, od svih događaja, od svega čime se bavim – ovo mi je najznačajniji i meni lično najemotivniji događaj, zato što sam svoj rođendan pretvorio u zajednički i već treći put da slavimo zajedno. Ove godine za svih 20 ustanova smo odlučili da napravimo igraonice i spreman sam da se sa klincima takmičim u različitim igricama. Dobiće sve moguće igrice, a ja ću se spremiti. Ovaj rođendan je drugačiji od predhodnih – malo smo povećali džeparac, a klinci su dobili ozbiljnije poklone. Stariji su dobili tablete i slušalice, a mlađi rekvizite za sport. Moram da priznam da kada ugledam ovde bebe – za mene je to duboko najemotivniji trenutak. Ove godine šaljemo klince opet i na letovanje, a u planu je i letovanje na moru i na planini. Zahvalio bih se državi, jer o deci suštinski brine na sve kavalitetniji način. Državi puno hvala jer nikada ne zaboravlja decu bez roditeljskog staranja. Dobio sam mnogo poklona od svojih klinaca – mogu samo da kažem jedno veliko HVALA, jedno veliko srce. Mnogo puta sam rekao da je detinjstvo roditelj buduće ličnosti i ako ova deca budu imala lepe trenutke i ako uradimo sve da se manje osećaju ostavljenim – mislim da će to dosta uticati na njihov celokupan razvoj i karakter. Kako se izgradite u detinjstvu – takvi ćete biti u životu. Deca su simbol nevinosti, sreće i radosti – zato hajde da ne ostanu samo simboli već da ih zaista pretvorimo u srećne ljude i da im izmamimo osmehe, koji su svaki put sve veći i veći. Za mene je to apsolutno dovoljna satisfakcija.“ – rekao je Mitrović.

Foto: J. Simonović

Za dobro raspoloženje i sjajan muzički odabir pobrinuo se DJ Munja, kao i nekadašnje Pinkove zvedice – Bojana Radovanović i David Radosavljević, i Irina Aksentijević i Nikola Milenković ,sa svojim Lemago bendom – koji su pro bono dali svoj humanitarni doprinos sjajnoj rođendanskoj atmosferi.

Foto: J. Simonović

Impozantna torta koja je na sebi imala Željkovu figuru i fotografije sa najemotivnijim momentima Mitrovića i dečice – delo je poslastičarnice „Sicolinos cake“, a Željko je od svojih klinaca dobio i rođendansku tortu i poklone koje su mu s ljubavlju napravili.

Foto: J. Simonović

Foto: J. Simonović

Foto: J. Simonović

Poznati gosti iznenađenja koji su se zabavljali sa klincima i delili poklone bili su legendarni Oliver Mandić, bračni par Milica i Marko Kon, kao i voditelji najgledanije emisije o poznatima „Premijera“ – Nemanja Vujičić, Katarina Nikolić i Bojana Lazić. Prodavnica igračaka sa dugom tradicijom „Pertini“ bila je zadužena za deo poklon paketa za najmlađe štićenike.

Foto: J. Simonović

Kao veliki humanista koji već 16 godina sarađuje sa Centrom za zaštitu odojčadi dece i omladine u Zvečanskoj, pre dve godine je došao na ideju, kada je baš tamo sa svojim klincima proslavio rođendan – da svaki naredni 31. maj slave zajedno.

Foto: J. Simonović

Mnoštvo prigodnih aktivnosti, koje je Željko osmišljavao za mališane kroz proteklih šesnaest godina, iznedrili su poverenje, iskrenu emociju i neraskidivu međusobnu sponu. Svaki zajednički susret odiše ljubavlju i radošću, tako je bilo i danas i nema sumnje da je Mitrović ovog puta napravio najemotivniji zajednički rođendan koji će i njemu i klincima biti dugo u srcu.

Autor: S.P.