AKTUELNO

Beogradska publika je, prva posle kanske, imala priliku da uživa u premijernoj IMAX projekciji petog nastavka čuvene franšize „Pobesneli Maks“. Prikazan je dugo očekivani film studija Warner Bros. „Furioza: Pobesneli Maks Saga“, koji je privukao i brojne poznate ličnosti.

Više od dva sata neverovatne akcije ostavilo je bez daha sve prisutne koji su remek delo genijalnog kultnog reditelja Džordža Milera gledali na najvećem platnu u zemlji. Anja Tejlor Džoj je fantastično oživela mladu Furiozu i pokazala sjajnu dramsku snagu, a Kris Hemsvort je briljirao u ulozi kontroverznog, zastrašujućeg, a ujedno i emotivnog antagoniste Dementusa. Radnja filma osvetljava početke omiljene ratnice, otkrivajući kako je preživela u svetu gde je vladavina sile jedini zakon. Pored sjajne glumačke ekipe ovaj postapokaliptični pustolovni film je montirala oskarovka Margaret Siksel, a muziku komponovao Džanki XL.

Film je sniman u pustinji Australije, a neverovatne kaskaderske scene iznova definišu granice kinematografije. Koliko je bilo zahtevno snimanje filma govori činjenica da je samo jedna akciona scena koja traje 15 minuta snimana više od 70 dana uz učešće preko 200 kaskadera.

Foto: KeepItReels

Uz impresivan vizuelni stil koji je postao zaštitni znak serijala, „Furioza“ postavlja novi standard u žanru akcionih filmova. U dugo očekivanom povratku u distopijski svet koji je stvorio pre više od 40 godina s kultnim filmovima "Pobesneli Maks", Miler sada ponovo okreće stranicu sa potpuno novom i originalnom, akcionom avanturom koja predstavlja priču o nastanku legendarnog lika iz višestruko nagrađivanog globalnog hita "Pobesneli Maks: Autoput besa". Novi film Warner Bros. Pictures-a produciraju Miler i njegov dugogodišnji partner, producent i oskarovac Dag Mičel.

Film je na repertoaru u bioskopima širom zemlje od 23. maja, a 22. maja će pretpremijerno biti prikazan.