AKTUELNO

Mitrović već tri godine šalje mališane iz svih Domova za nezbrinutu decu na teritoriji cele Srbije na zimovanje, a juče je iz Sremske Kamenice pratio drugu grupu svojih drugara koji će uživati na planini.

Juče iz Sremske Kamenice, Željko Mitrović poslao je na zimovanje drugu grupu klinaca iz svih Domova izavoda iz cele Srbije, pod humanitarnim geslom „Zimovanje za sve“. Beogradski mališani iz sedam Domova i zavoda pod okriljem Zvečanske, uživali su sedam dana na Divčibarama u hotelu „Maljen“, a sada je red na njihove drugare iz cele Srbije da se lepo provedu na zimovanju koje im je omogućio Mitrović.

Foto: Printscreen

Foto: Printscreen

Druga grupa dece, njih 70, iz Kruševca, Aleksinca, Beogradskog zavoda, Sombora, Sremske Kamenice,Niša i Knjaževca – krenula je putem Divčibara. Klinci će biti smešteni u hotelu “Maljen”, u sklopu koga postoji bazen, kao i sportski tereni, tako da će mališani ukoliko ne bude snega, moći da uživaju i ukupanju, igranju fudbala, odbojke i drugim sportovima. U hotelu “Maljen” obezbeđen im je pun pansioni tamo će ostati sedam dana.

Foto: Printscreen

Nakon 17. godina sjajne saradnje sa Zvečanskom, Mitrović već tri godine šalje klince iz svih Domova za nezbrinutu decu na teritoriji cele Srbije na letovanje i zimovanje – jer shvata važnost takvih akcija uživotima najmlađih, koji samo žele detinjstvo puno radosti i ljubavi.

Foto: Printscreen

“Danas se događa rotacija – deca iz beogradskih domova se vraćaju, a deca iz cele Srbije odlaze na Divčibare. Zborno mesto za odlazak je Sremska Kamenica. Kada smo prošle nedelje obišli klince iz beogradskih domova nažalost nije bilo snega, ali ta nadmorska visina će im prijati dok se budu šetali kao i za ukupno zdravstveno stanje. Ono što je interesantno je to da su ova deca prosečno mnogo radosnija i veselija nego deca iz roditeljskih toplih domova. Deca nisu ništa drugo - već čežnja života za samim sobom. Imam četvoro dece i jednoglasno su me svi članovi moje porodice proglasili za najveće dete, što mislim da je značajno. Nikada nisam dozvolio da to dete napusti moj duh i moje telo, tako da potpuno razumem ovu decu i poželeo bih da taj veseli dečiji duh nikada ne napuste. Trudim se da pomognem da što višei da imamo događaja koje decu čine veselim i srećnim. Sve poruke koje oni usvajaju od nas i sve što vide kao oblik ponašanja, govorim o najpozitivnijim stvarima – zapravo su jedini način kako mi možemo da pošaljemo poruku u budućnost zato što će nas ta deca nadživeti i oni će biti vesnici i nosioci ideja i glasa da su u svom detinjstvu imali lepe trenutke. Ta poruka biće sigurno duža od naših života, koji naravno neće biti beskonačni.” – rekao je Mitrović.

Mitrovićev dolazak, kao i uvek, propraćen je uzbuđenjem i ovacijama, ali i nezaobilaznim selfijima. Vlasnik Pink Media Group, tradicionalno je uručio svojim drugarima neizostavni džeparac, kako bi bio siguran da klincima ništa ne nedostaje dok su na zimovanju.

Foto: Printscreen

Pored organizovanog zimovanja i letovanja za svoje klince, dve godine za redom, Mitrović slavi sa njima svoj rođendan - kao zajednički, a tu je i neizostavno Novogodišnje veselje i darivanje koje svake godine ulepša klincima praznike i stvara osećaj bliskosti, topline i povezanosti.

Foto: Printscreen

Zbog dečije radosti, svakog osmeha i zahvalnosti koju pružaju, Željko Mitrović i Pink Media Group ostaju odlučni u nameri da deci iz svih Domova za nezbrinutu decu u celoj Srbiji ulepšaju detinjstvo. Već 17godina Mitrović sprovodi u delo humanitarnu akciju, a njegova želja jeste i da u budućnosti njegovi drugari iz svih domova uživaju u svemu u čemu uživaju i njihovi vršnjaci. Humanitarne akcije ovakvog karaktera veoma su važne i Mitrović kao uspešan biznismen želi da podstakne druge uspešne kompanijei pojedince da krenu njegovim stopama.

Autor: S.P.