AKTUELNO

U subotu uveče, 18. novembra, u San Salvadoru održano je takmičenje za Mis univerzuma 2023. godine, a pobedu je odnela prelepa Šinis Palasios iz Nikaragve.

Na ovom prestišnom izboru učestvovalo je 84 zemlje, a kao prva pratilja završila je Tajlanđanka Antonija Porsild, dok je mesto druge pratilje pripalo Moraji Vilson iz Australije. Mis Kolumbije Kamila Avela i mis Portorika Karla Gilfu zaokružile su prvu petorku.

Foto: Tanjug AP/Moises Castillo

U poslednjoj rundi takmičarkama je postavljeno pitanje u čijem bi životu provele jedan dan, a Šinis Palasios je odabrala britansku filozofkinju i feministkinju iz 18. veka Meri Volstenkraft, rekavši da je pomerila granice i dala priliku brojnim ženama.

- Danas za žene ne postoje ograničenja - prokomentarisala je.

Foto: Tanjug AP/Moises Castillo

Šinis ima 23 godine, a studirala je masovne komunikacije na Srednjeameričkom univerzitetu u Managvi. Ona je bila i članica univerzitetskog odbojkaškog tima, ali je već godinama posvećena karijeri modela.

Foto: Tanjug AP/Moises Castillo

Ovo nije njen prvi izbor za mis; mlada lepotica pobedila je na izboru za Mis Teen Nikaragve 2016. i Mis sveta Nikaragve 2020. godine. Takođe, ona se plasirala u 40 najlepših na izboru za Mis sveta 2021. godine.

Autor: Pink.rs