AKTUELNO

Književnica Ljiljana Habjanović Đurović predstaviće se na ovogodišnjem 66. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga sa dva nova naslova i to oba namenjena deci: „Pomeranka Lili: moji slavni preci“ i „Iva i ptice“.

Pored do sada objavljenih 11 knjiga za decu, Ljiljana Habjanović Đurović sa posebnim zadovoljstvom predstavlja dva nova dela za najmlađe čitaoce.

- Najvažnije mi je trajanje, i što tu ljubav čitalaca imam već 35 godina. To se pokazuje tako što svaka moja knjiga od objavljivanja, mi neprestano doštampavamo nova izdanja - rekla je ona.

Foto: TV Pink Printscreen

I najmlađi čitaoci su sada duplo mlađi od knjige "Javna ptica", našalila se Đurović.

- Za mene je sajam knjiga bio praznik oduvek, i to praznično osećanje, osećanje radosti i uzvišenosti, ja osećam i danas, kada idem na svoj 35. sajam knjiga kao pisac. Svakoga dana sam na sajmu od 10 do 20 sati. Na moju sreću, redovi se neprestano obnavljaju. Kada podignem glavu, i vidim da tu stoje ljudi, meni je srce puno - dodala je Đurović.

35 GODINA RADA

Ovogodišnje učestvovanje na Sajmu knjiga za proslavljenu književnicu ima poseban značaj, jer je obeleženo značajnim profesionalnim jubilejima. Naime, Habjanović Đurović ove godine obeležava 35 godina rada i objavljivanja prve knjige, kao i 20 godina od izdavanja knjige “Igra anđela” i rada izdavačke kuće Globos Aleksandrija.

Autor: