AKTUELNO

Šesta godišnja dodela nagrada Udruženja muzičara džez, zabavne i rok muzike GODUM biće održana u sredu, 18. oktobra od 20 časova u Ustanovi kulture “Vuk” u Beogradu.

Događaj ima dodatnu simboliku jer će uz dodelu godišnjih priznanja biti obeležen i jubilej 70 godina postojanja i rada ovog reprezentativnog udruženja u kulturi, uz predstavljanje monografije.

Priznanje za životno delo kolege su ove godine dodelile Stjepku Gutu, legendarnom džez muzičaru, solisti na trubi, kompozitoru, aranžeru i pedagogu.

Foto: Promo/godum

Foto: Promo/wood

Nagradu za rok muziku dobija grupa Van Gogh, a pop priznanje ide u ruke Kralja Čačka. Godišnja nagrada za džez muziku pripala je Big Bendu RTS, a nagrađene mlade snage su članovi grupe Koi Koi, čije priznanje nosi ime Miše Aleksića.

Foto: Promo/wood

Foto: Promo/wood

Foto: Promo/wood

Svi laureati će nastupiti uz pratnju Big Benda RTS.

Kao i do sada, nagrade će dobiti i izvođači pop, rok i džez numera koje su po izveštajima SOKOJ i PI bile među najčešće emitovanim u etru.

Foto: Promo/wood

Foto: Promo/wood

Biće dodeljene i povelje za poseban doprinos muzičkoj i kulturnoj sceni – muzičarima, novinarima, i drugim neumornim pregaocima koji su učinili da domaća džez, zabavna i rok scena održi svoje zasluženo mesto na muzičkom nebu.

Autor monografije priređene povodom 70 godina postojanja i rada Udruženja muzičara džez, zabavne i rok muzike je Dejan Cukić, a dizajn i grafičku opremu uradili su Jugoslav i Jakša Vlahović.

Foto: Promo/wood

Foto: Promo/wood

Podsećamo, prošle godine GODUM laureati su bili: za životno delo Bisera Veletanlić, za rok muziku Partibrejkers, za pop Ana Đurić Konstrakta, džez priznanje otišlo je u ruke benda EYOT, a za nove mlade snage EJO (Ethno Jazz Orchestra).

Foto: Promo/wood

Autor: