AKTUELNO

MTS Dvorana će 19. decembra biti pretvorena u baletsku dvoranu na čijoj sceni će biti izvedena najpoznatija zimska bajka – baletski spektakl „Krcko Oraščić“ za koji je koreografiju postavio jedan od najpoznatijih koreografa, baletski majstor i laureat mnogobrojnih nagrada i međunarodnih priznanja Valerij Petrovič Kovtun. Baletska trupa „Ukrajinskog klasičnog baleta“ sa predstavom „Krcko Oraščić“ po prvi put nastupa u Srbiji, a do sada ih je na brojnim nastupima u regionu videlo više od 25.000 ljudi, a svaka dvorana u kojoj su nastupali bila je rasprodata.

Tradicionalnoj Kovtunovoj koreografiji, solisti „Ukrajinskog klasičnog baleta“ su, korišćenjem unikatnih scenografskih i rediteljskih rešenja, imponzantnih dekoracija i kostima uz savremenu video projekciju i scenske efekte, dali moderan izgled. Oni u svom umetničkom izražavanju čuvaju tradiciju klasičnog baleta, dok u svojim pokretima spremno prihvataju elemente moderne koreografije uz muziku Čajkovskog.

Foto: Željko Puhovski

Publika će kroz priču devojčice Klare, koja pronalazi drvenog lutka, doživeti svet potpuno različit od našeg, a virtuoznost solista ove trupe je oduševila i najzahtevniju baletsku i plesnu publiku širom sveta.

Foto: Boris Cvjetanović

Solisti Ukrajinskog klasičnog baleta su istaknuti umetnici evropskih teatara i nosioci brojnih baletskih nagrada i priznanja, a širom sveta su poznati i po sjajnim izvođenjima baleta poput „Radio & Julija“ i „Veliki Getsbi“, za koje se uvek tražila karta više.
Ulaznice za najčarobniju božićnu bajku, u organizaciji ARTentainment-a, mogu se kupiti na blagajni MTS Dvorane ili preko sajta mtsdvorana.rs po cenama od 2.000 do 6.200 dinara zavisno od izabrane pozicije sedišta u sali.

Foto: Ivan Agnezović

Autor: