AKTUELNO

World Police Summit - Dubai održava se od 7.03. do 9.03.2023.

Samo nedelju dana nakon uspešnog predstavljanja i učešća na najvećem svetskom sajmu naoružanja u Abu Dabiju IDEX, Željko Mitrović i PR-DC ponovo izlažu svoja dostignuća u Ujedinjenim Arapskim Emira.

Foto: Ž. Mitrović / Instagram

Na World Police Summit-u u Dubaiju predstavili su dron IKA Police, dron specijalizovan za policijske namene. Ovaj dron sadrži najsavremeniju opremu- kamere, megafon, kutiju za prenos tereta, ali i mrežu za hvatanje drugih dronova.

Foto: Ž. Mitrović / Instagram

" World Police Summit je najveći sajam policijske tehnike i opreme. Ovde je skoro cela ekipa PR-DCa, nas četrdesetak. Ovaj sajam nije kao IDEX, nije tih dimenzija. Refleksije IDEXa su još uvek prisutne kada je PR-DC u pitanju. Svakog dana do kraja sajma imamo po nekoliko sastanaka još zakazanih na IDEXu - pre svega koji se odnose na IKA Bombarder, koji je suštinski najprepoznatljiviji proizvod i najtraženiji proizvod. Uočili smo značajna okupljanja policijskih predstavnika oko našeg IKA CATCHERa. On je hvata druge dronove koji nemaju administrativnu ispravnost, kojima nije dozvoljen let ili koji su prosto piratski. Brzo ih nalazi i lovi i ima svoju logiku kojom brzo prepoznaje da je baš to predmet njegovog interesovanja. Ipak, primećujem da je sve ovo u senci nakon IDEXa i onog ogromnog uspeha kada je pre svega naš IKA Bombarder u pitanju." _ rekao je Željko Mitrović.

Foto: Ž. Mitrović / Instagram

"Kao što je Željko rekao na World Police Summit-u je najveća zvezda IKA CATCHER, koji je za nas najbitniji projekat za policijsku upotrebu. Osećamo veliku odgovornost, jer smo mi ti koji pravimo dronove i mi treba da se borimo protiv njih. Ovde predstavljamo jedan od naših projekata i mogu reći da su policije sveta zaista zainteresovane." - rekao je Miloš Petrašinović.

Foto: Ž. Mitrović / Instagram

Na najvećem sajmu policije u Dubaiju učestvuje više od 112 zemalja, 250 izlagača i 100 direktora policije. Štand PR-DCa posetio je i srpski ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

Foto: Ž. Mitrović / Instagram

"Na ovom sajmu zastupljene su sve najveće svetske kompanije kada je sektor bezbednosti u pitanju. Naravno da je za ponos kada se srpska kompanija nalazi na ovakvom sajmu. Drago mi je što PR-DC može da dobije ovoliku pažnju svetske policije i nadam se da to i za samu Srbiju doneti ekonomski benefit." - rekao je ministar Gašić.

Foto: Ž. Mitrović / Instagram

Sajam se završava u četvrtak, a očekuje se da će ga posetiti 15 hiljada ljudi. Željko Mitrović sa PR-DCom svakako je spreman da sklopi poslove koji će Srbiju kotirati još bolje kada su dronovi ovog tipa u pitanju.

Autor: S.P.