AKTUELNO

Glumac Mladen Vasari preminuo je danas u 69. godini nakon teške i duge bolesti u Zagrebu.

To je objavljeno na Fejsbuk stanici karlovačkog Gradskog pozorišta Zorin dom.

"U 69. godini života napustio nas je velikan hrvatskog glumišta Mladen Vasari. Iza sebe je ostavio neizbrisiv trag još od malih nogu kada ga pamtimo kao Peru Kvržicu te mnogobrojnim ulogama i predstavama koje smo rado gledali. Karlovačka publika sigurno će ga pamtiti po maestralnoj ulozi Bažuleka u poslednjoj režiji velikana Georgija Para Dobri čovek Bažulek. Mirno putuj, Vaske, nedostajat će tvoj zarazni osmeh, neverovatna energija i znanje. Počivao u miru", napisali su u objavi.

Malden Vasari se rodio 1954. u Lendavi, a diplomirao je na Akademiji dramske umetnosti u Zagrebu 1976. te je završio privatnu školu francuskog glumca Jacquesa Lecoqa u Parizu, poznatog po fizičkom teatru.

Nastupao je u više zagrebačkih pozorišta, od Teatra &TD, Knappa, Dramskog kazališta Gavella, Kazališta Trešnja, Komedije, ZKM-a, na Dubrovačkim letnjim igrama, na Splitskom ljetu i posljednjih godina u Teatru Uliks.

Glumio je i u mnogim engleskim, nemačkim i francuskim kazalištima. Nastupao je i na radiju, igrao u filmovima i TV serijama te predavao na Akademiji dramske umetnosti u Zagrebu, a publici je ostao u sećanju po ulozi naslovnog junaka u filmu Družba Pere Kvržice.

Autor: