AKTUELNO

Morgan Frimen danas je učestvovao na ceremoniji otvaranja Svetskog fudbalskog prvenstva u Kataru, a kako je gotovo ceo svet gledao ovaj događaj, gotovo da nema osobe koja nije primetila njegovu rukavicu.

Ova ruka više nije funkcionalna, što znači da joj preti stalno oticanje. Da bi se sprečilo stvaranje otoka, Frimen nosi specijalnu rukavica za kompresiju.

- Znate li da inače pokrećemo šake po milion puta dnevno - prokomentarisao je svojevremeno glumac svoju zdravstvenu situaciju kad su ga novinari pitali o zdravstvenom stanju.

Pošto to sad nije moguće, neophodno je da rukavica vrši pritisak kako bi se krvotok i limfotok održali u dobrom stanju. Dizajnirana je rukavica u boji sličnoj njegovoj koži, ali je i dalje primetna i on je, naravno, i ne krije. U drugim prilikama, nosio je i rukavice drugačije boje.


Godinama posle nesreće, Morgan Frimen i dalje pati od fibromijalgije koja je, delom, izazvana i prelomom ramena koji je zadobio u istoj saobraćajnoj nesreći. Oskarovac je imao dosta sreće, jer se automobil tada prevrnuo nekoliko puta i onda završio u jarku.

Učešće vremešnog glumca na svečanom otvaranju u Kataru praćeno je i kritičkim komentarima. Dok mu jedni zameraju zbog kontroverznog nastupa kad je organizacija šampionata izmakla Americi, drugi mu ne opraštaju slučajeve seksualnog uznemiravanja za šta ga je optužilo više žena.

Autor: