AKTUELNO

Mitrović nije odustao da da svoj doprinos u vidu otvaranja ogromnog skejt parka u Šimanovcima.

Uz lepo vreme, dobru muziku i dobru energiju – Beograd je dobio novi skejt park, pa će ljubitelji ekstremnih sportova konačno moći da uživaju na najmodernijem terenu. Rekviziti, podloga i rasveta – sve je spremno, ali otvaranje skejt parka ne može da prođe bez onih najiskusnijih skejtera. Oduševljenje novim parkom nije krio ni vlasnik Pink Media Group, Željko Mitrović.

Foto: Printscreen YouTube

„Kao počasni predsednik Skejtbord i roler federacije Srbije ovde sam sa celom ekipom, celom administracijom. Tu je i naš omiljeni skejter Paja i glavni među njima. Park koji su izgradili SNS i opština Palilula je super i nadam se da će ovo da krene eksplozivno, tako što će u svakoj drugoj, ili svakoj trećoj opštini da se sagradi jedan skejt park. To nije velika investicija, a velika je stvar za generacije mladih ljudi koje do sada nisu imale ovako konforne skejt parkove, već su vozili po ulicama i snalazili se. Sada kada je skejtbord olimpijski sport i kada se uveliko spremamo za Olimpijadu, trebalo bi da u celoj Srbiji bude što više skejt parkova i da opštine u kombinaciji sa privatnim kapitalom pokušaju da sagrade parkove ovakvog tipa.“ - rekao je Mitrović

Foto: Printscreen YouTube

Direktor Skejtbord i roler Federacije Pavlović Miloš, poznatiji kao Paja Skejter – dodao je:

„Srpska skejtbord i roler Federacija radiće na tome da se sket, roler i BMX razvijaju i da se u celoj Srbiji naprave skejt parkovi. Da budu što veći, da budu od betona i da imitiraju ulicu. To je naš plan koji će se ostvariti u narednih pet do deset godina“ – rekao je Miloš.

Foto: Printscreen YouTube

„Vlada republike Srbije, kao i grad Beograd imaju tu ambiciju, imaju tu ideju. Već sledeće nedelje imaćemo sastanak u gradu povodom izgradnje dva skejt parka i ja sam obećao da ću kao privatno lice sagraditi jedan džinovski skejt park u Šimanovcima. Pokušavamo da uradimo sve da bi smo ovaj sport učinili što ozbiljnijim i sada kada je postao Olimpijski sport, treba da učinimo da svi klinci budu manje na kompijuterima, a više na svežem vazduhu. Samo prebrojte nas ovde koliko nas ima – netačno je da je skejt umro!“ – poentirao je Mitrović

Foto: Printscreen YouTube

Foto: Printscreen YouTube

Foto: Printscreen YouTube

Poverenica SNS-a Ana Brnabić prisustvovala je otvaranju i najavila da će ovakvih projekata biti i u budućnosti.

Novi skejt park već je privukao ljubitelje sporta svih generacija, ali ovo je tek početak. Novih terena, parkova i igrališta biće sve više.

Autor: S.P.

#Ada Huja

#Kobazz

#Paja Skejter

#Skejt park

#Srpska skejtbord roler federacija

#Željko Mitrović