AKTUELNO

Sahranjen u porodičnoj grobnici.

Glumac Branko Cvejić, nekadašnji upravnik Jugoslovenskog dramskog pozorišta, sahranjen je danas na Novom groblju u Beogradu. Na Novom groblju okupio se veliki broj glumaca, a porodica pokojnog Cvejića nije mogla da zadrži suze.

Foto: Pink.rs/N. Brajović

Foto: Pink.rs/N. Brajović

Foto: Pink.rs/N. Brajović

U trenutku kada je otišao, preplavile su me emocije zbog reči njegovih bliskih ljudi, zbog kojih sam shvatila koliko je Branko bio voljen. Za nas je on i posle svojih dobrih i loših uloga bio samo otac. Ja ću sad navesti dve ili tri stvari o mom tati, koje bih volela da upamtim. Nedostajaće mi ljubav koja se sastoji u tihom davanju bez naplate i računa. Davanje za tatu je značilo dati sve što se može zamisliti i ostvariti u okviru sopstvenih granica, mada ponekad i preko fizičkih granica jer vas dvoje ste naša deca, vi ste deo našeg tela. Tako su nam oba roditelja govorila. Kada sam otišla iz Beograda, dao mi je podršku rečima "uvek imaš gde da se vratiš" - rekla je ćerka Branka Cvejića.
Pamtim kada me je tešio kada mi je umro deda, to mi je bio prvi susret sa smrću, koji mi je on ulepšao. Umeo je da se zeza, da deli savete, voleo je život do poslednjeg dana i pronalazio mu smisao. Ostao je žal. Bio je čvrst oslonac i stena u moru kada talasi postanu preveliki. Nedostajaćeš. Ostaju njegova dela i sećanja na njega, to neka nam bude pouka. Slava mu - rekao je njegov sin Žarko.

Nakon što je kovčeg položen u grobnicu, ćerka je bacila šešir u grobnicu.

Foto: Pink.rs/N. Brajović

Branko Cvejić sahranjen je u porodičnoj grobnici na Novom groblju.

Foto: Pink.rs/N. Brajović

Foto: Pink.rs/N. Brajović

Autor: N.B./ J.Đ.