AKTUELNO

Film nastaje u produkciji Apollona i Telekoma.

Veteran dugometražnog srpskog i jugoslovenskog filma, Mladomir Puriša Đorđević, na oduševljenje publike, vraća se svom poslu!

Puriša sa ekipom vredno radi na povratničkom filmu. U pitanju je ekranizacija romana "Usta puna zemlje" Branimira Šćepanovića.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

I na međunarodnom planu bilo je više pokušaja da se ovo značajno knjuiževno delo prenese u filmski medij.

Foto: Promo

Film ima vrlo interesatnu radnju - saznavši da mu je ostalo još samo tri meseca života, Marko beži iz bolnice u šumu. Beži od ljudi, od primitivizma, agresivnosti, zlobe, nasilja sveta koji ga okružuje, zabadanja nosa u tuđe stvari, ali tokom tog bega on zapravo susreće sve ljude od kojih se i odmetnuo.

Foto: Promo

Uloge tumače Raša Bukvić, Sonja Kolačarić, Andrija Kovač , Lazar Jovanov, Aleksandra Rukavina , Nikola Marković, Ana Kostovska, Anisja Gavrilović, Marina Rakić, Dina Vucaj, Tamara Milojković, Marko Topolovacki, Marjan Apostolović.

Foto: Promo

Na ovom filmu radi tim vrsnih profesionalaca, pored režije, Puriša Đorđević potpisuje i scenario. Direktor fotografije je Gino Sgreva. Pomoćnik reditelja je Ognjen Petković. Producent je Željko Mitrović i Maja, a direktor filma je Miljan Gogić.

Film nastaje u produkciji Apollona i Telekoma. Film se snimao i snima se na lokacijama Lipovačka šuma, Trešnja, Košutnjak, Rajkovica, Krčedina. Premijera se očekuje do kraja godine.

Snimio je 50 kratkih i 20 dugometražnih filmova

Tokom svoje višegodišnje karijere Puriša Đorđević snimio je više od 70 filmova i napisao 10 romana. Samo neki od filmova koje je on režirao su "Opštinsko dete", "Leto je krivo za sve", "Devojka", "San", "Jutro", "Biciklisti", "Osam kila sreće" i mnogi drugi. Za film "Jutro" dobio je Zlatnu arenu za režiju, nagradu koja je u jugoslovenskoj kinematografiji bila isto kao Oskar u američkoj.

Autor: Pink.rs