AKTUELNO

Vojvotkinja od Kembridža ima poseban režim ishrane, zahvaljujući kome održava svoju formu, ali i zdravlje.

Između rada na raznim dobrotvornim organizacijama, brige o troje dece i posećivanja više od 80 kraljevskih angažmana tokom cele godine, Kejt Midlton je verna svojim pravilima ishrane.

Kao jedna od najpoznatijih žena na svetu, Kejt je izazvala ogromnu radoznalost o tome kako ostaje u formi. Zapravo, ona je oborila rekord kada je u pitanju pretraživanje o ishrani poznatih na Guglu.

Ovo istraživanje, koje su sproveli stručnjaci za vežbanje i ishranu u Barbendu, otkrilo je da je Kejtin izbor hrane zabeležio sedam puta više pretraga od proseka za sve kraljevske dijete i četiri puta više pretraga od dijete Megan Markl. Evo kako izgledaju obroci Kejt Midlton:

Doručak

Da bi započela svoj dan, Kejt je poznata po tome što priprema zasitan doručak koji daje energiju, a reč je o ovsenoj kaši koja je bogata proteinima, vlaknima i ugljenim hidratima koji se sporo sagorevaju. Ne samo da je zob zdrav zbog snižavanja holesterola, već takođe poboljšava zdravlje creva i kontrolu šećera u krvi, tako da Kejt pokriva nekoliko zdravih navika ovim obrokom.

Foto: Tanjug AP/John Sibley

Pored toga, Kejt povećava unos antioksidanata tako što bira smutije. Ona obožava da meša kelj, spanać, spirulinu (vrstu alge) i borovnice. Ovo piće bogato hranljivim materijama prepuno je vitamina i minerala za koje se zna da su odlični za zdravu kožu, kao i da smanjuju rizik od bolesti.

Ručak

Kako dan odmiče, Kejt nastavlja da konzumira hranu koja je bogata antioksidansima, dok se trudi da u svoj ručak unese što više sirovih sastojaka. Mnogi kažu da je jedan od njenih omiljenih obroka salata od lubenice sa avokadom, lukom, krastavcima i feta sirom.

Iako nije vegetarijanac, Kejt uglavnom jede vegetarijanska jela za ručak, a sočivo i povrće su joj omiljena. Podsetimo, tokom kraljevske turneje u Indiji 2016. godine, kuvar Raghu Deora, koji je kraljevskom paru služio paru hranu, otkrio je:

"Sve je to vegetarijansko jer mi je rečeno da je to ono što oni najviše vole".

Užina

Kejt obožava bobičasto voće koje jača imunitet, a kada poželi slanu užinu, onda rado konzumira kokice. Kejt je jednom prilikom izrazila svoju naklonost prema maslinama. Tokom svoje posete londonskoj bolnici "Great Ormond Street", rekla je četvorogodišnjem pacijentu:

Foto: Tanjug AP/Kirsty Wigglesworth

"I ja sam jela puno maslina kad sam bila mala".

Pretpostavlja se da kraljevska porodica i dalje neguje ovu zdravu užinu, jer je 2019. izjavila da su masline jedna od omiljenih grickalica njene ćerke Šarlot. Masline daju energiju, smanjuju bore, povećan apetit, sprečavaju kardiovaskularna oboljenja, smanjuju upale i bolove, kao i alergije.

Večera

Jednom prilikom je otkriveno da Kejtd Midlton za večeru obožava da sprema piletinu, kao i da je to Vilijamovo omiljeno jelo. Osim toga, sa decom voli da spremi testeninu ili picu, a uživa i u konzumiranju sušija.

Desert

Daren Mekgrejdi, prethodni kuvar kraljevske porodice, otkrio je da je Kejtin omiljeni desert puding od karamele, odnosno klasični engleski desert koji se sastoji od tamnog biskvita napravljenog od urmi, a prelivenog slatkim sosom od karamela. Lagane teksture i bogatog ukusa, ovaj desert se dobro slaže sa sladoledom od vanile ili toplom šoljicom kafe.

Autor: