AKTUELNO

Slavni komičar Gilbert Godfrid je preminuo u 67. godini posle duže bolesti, a njegova porodica je tu vest podelila na društvenim mrežama.

- Slomljenog srca objavljujemo da je naš voljeni Gilbert Gotfrid preminuo nakon duge bolesti. Osim što je bio najpoznatiji glas u komediji, Gilbert je bio divan muž, brat, prijatelj i otac svoje dvoje male dece. Iako je danas tužan dan za sve nas, molim vas, nastavite da se smejete što glasnije u Gilbertovu čast - objavila je porodica legendarnog komičara.

Gilbertov predstavnik, Glen Švorc, kaže da je umro od srčane abnormalnosti zvane ventrikularna tahikardija.

Komičarsku karijeru je započeo u originalnoj postavi američke emisije ''Saturday Night Live'', a slavu je stekao 80-ih godina ulogom u sitkomu ''The Cosby Show''.

Svojim glasom je obogatio Diznijev animirani hit 'Aladin' iz 1992. godine, ulogom papagaja Jaga.

Od poznatog komičara se oprostio Džejson Aleksander, zvezda serije Sajnfeld.

- Zasmejavao me je u trenucima kada smeh nije dolazio lako. Kakav je dar imao. Nisam ga dobro poznavao, ali mi se svidelo ono što smo imali zajedničko. Izražavam saučešće njegovoj porodici - napisao je na Tviteru.


Voditelj i komičar Stiven Kolber se takođe oprostio od Gilberta.

- Velika mi je čast što sam upoznao, intervjuisao i radio skečeve sa jednim od najboljih. Počivaj u miru - napisao je Kolber na Tviteru.

Autor: