AKTUELNO

Kejt Midlton i princ Vilijam navodno će po četvrti put postati roditelji.

Prema pisanju tamošnjih medija vojvotkinja od Kembridža navodno nosi devojčicu i ušla je u treći mesec.

Uprkos svim nagađanjim i šuškanjima o trudnoći, ne treba zaboraviti probleme koje je vojvotkinja imala u prethodnim trudnoćama. Patila je od učestalih mučnina, povraćanja i dehidracije, ali sve to nije uticalo na njenu odluku da više ne rađa.

Zašto bi četvrta trudnoća Kejt Midlton obradovala princa Harija i Megan Markl?

Članovi kraljevske porodice podležu strogim pravilima. Kao prestolonaslednik, princ Vilijam pre svega mora da sledi sve smernice. Jedna od takvih je zabrana putovanja avionom sa celom porodicom. Naime, 2013. godine Vilijam je morao da pita svoju baku za dozvolu da provede odmor sa svojim najmilijima. Elizabeta II je tada napravila izuzetak.

Stroga pravila važe i za Harija i njegovu porodicu. Iako su se Hari i Megan odrekli većine svojih dužnosti i privilegija na njihov zahtev, teoretski i dalje podležu kraljevskim propisima. Na primer, njihov sin Arči je trebalo da zatraži od kraljice ili kralja dozvolu da se oženi.

Postoji, međutim, jedan izuzetak od ovog pravila. Prema zakonu o nasleđivanju iz 2013, ova obaveza će isteći ako se druga osoba pojavi u redu za tron ispred Harijevog i Meganinog sina. Ovo će izbaciti Arčija sa prvih šest na listi i on će moći da odlučuje o svom životu bez većih prepreka.

Glasine o navodnoj trudnoći Kejt Midlton pojavile su se pre nekoliko meseci nakon što se vojvotkinja nije pojavila u javnosti. Do sada, međutim, informacija nije zvanično potvrđena, prenosi "Remonews".

Autor: