AKTUELNO

Grad se na ovaj način odužio ovom velikom umetniku.

Zvuci trube proslavili su užički kraj od pamtiveka, a otkrivanjem spomenika legendarnom Milovanu Mići Petroviću ovaj grad se odužio ovom velikom umetniku kao i svima onima koji su decenijama unazad širom sveta prenosili srpsku muzičku tradiciju. 

Foto: Promo

Više stotina okupljenih građana, poštovalaca lika i dela slavnog trubača, aplauzom je pozdravilo otkrivanje rada akademskog vajara Zorana Ivanovića, a sam svečani čin zajedno su izveli dr. Jelena Raković Radivojević, gradonačelnica Užica i Dejan i Darko Petrović, sinovi legendarnog Mića. Samom događaju prisustvovali su i članovi porodice Petrović kao i ministar Branko Ružić. 

- Zahvalan sam ljudima i prijateljima koji su inicirali i pomogli izgradnju ovog spomenika, a naročito majstorima trube Bošku Ostojiću i Milovanu Babiću. Ponosan sam što sam sin Mića Petrovića i što sam Užičanin iz sela Duboko. I dalje ću biti promoter svog grada i sopstvenog rada, zauvek naslednik svog oca - rekao je Dejan Petrović, nosilac titule Prva truba sveta.  

Foto: Promo

- Neka ovo mesto i spomen obeležje budu mesto sećanja. A Mića i sve njegove trubačke saborce kojih više nema, a koji su i te kako umeli prečicom da stignu do naše duše- istakla je gradonačelnica Užica.

Foto: Promo

Autor: M.K.