AKTUELNO

Svoj prvi veliki solistički koncert, Toma Zdravković održao je u Domu sindikata, 1982. godine, a zatim je 1987. godine imao seriju koncerata i turneju pod nazivom „Oproštajni koncerti Tome Zdravkovića“, kada je čak 20 puta za redom, napunio veliku Dvoranu beogradskog Doma sindikata. Na tom istom mestu, 34 godine kasnije, u Kombank Dvorani, simbolično će biti prikazivan biografski film Dragana Bjelogrlića o legendi domaće narodne muzike.

FILM O MUZIČKOJ LEGENDI U KULTNOM PROSTORU U KOM JE BELEŽIO POČETKE SVOJE SLAVNE KARIJERE!

16. SEPTEMBAR U 19.30

KARTE U PRODAJI!

Naime, nakon 16. septembra u 19.30 kada će biti premijerno prikazan u Velikoj sali Kombank Dvorane, naćo će se će i na redovnom filmskom repertoaru, Istovremeno, za sve oni koji karte budu kupovali koristeći Film klub karticu, dobiće duple bodove.

Foto: Promo

Film “TOMA” je jedan impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, baškao i vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, baš kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umetičkom miljeu tadašnje Jugoslavije. Pored Tome, kroz film ćemo pratiti i živote poznatih umetnika tog vremena: Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih.

Foto: Promo

“TOMA” je biografski film o Tomi Zdravkoviću, čoveku koga ne pamtimo samo po  njegovim pesmama i načinu na koji ih je pevao, već i kao jednog velikog boema - po ponašanju i u duši. Film prati dve linije radnje: 1991. pratimo odnos Tome i doktora koji započinje lečenje Tome i kako se to poznastvo pretvara u prijateljstvo. Druga linija prati Tomin život: od detinjstva u Pečenejvicma, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno uticati na njegovu karijeru ali i na privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti, ali i dna života. Ovo je priča o duši.

Uloge tumače: Milan Marić, Petar Benčina, Tamara Dragičević i drugi.

U NASTAVKU POGLEDAJTE TREJLER ZA FILM TOMA