AKTUELNO

Violinista Stefan Milenković ovogodišnji je dobitnik priznanja "Stefan Prvovenčani", koje Raške duhovne svečanosti dodeljuju za izuzetan doprinos kulturi Srbije.

Milenković je izjavio da mu je velika čast i odgovornost što je dobitnik priznanja koja su pre njega poneli velikani kulturne scene Srbije.

"Ovu nagradu vidim kao podstrek i odgovornost da nastavim putem na kome sam već dugo, da nastavim da život u svakom smislu podredim tome da budem umetnik, da budem na misiji da drugima približavam i sa drugima delim klasičnu muziku", poručio je Milenković.

On je, u pratnji orkestra Kamerata Akademije umetnosti iz Novog Sada, nastupio na trgu u Raški, a iako je koncert bio na otvorenom, kazao je da je prezadovoljan reakcijom publike, pogotovo dece.

Ova tradicionalna manifestacija završava se večeras koncertom Matije Dedića.

Od nedelje, 15. avgusta, kada je počela, organizovano je nekoliko promocija knjiga, tribina, okruglih stolova, predstava, kao i radionica namenjenih deci.

U muzičkom delu Raških duhovnih svečanosti nastupili su Uroš Perić i Mambo stars, italijanski gitarski kvartet "40 fingers", Tijana Dapčević i Van Gog.

#Priznanje Stefan Prvovenčani

#Stefan Milenković