AKTUELNO

Simbolično 16. avgusta, na dan kada je rođen čuveni basista Miša Aleksić, večeras na stadionu Tašmajdan u Beogradu sviraju Riblja čorba i prijatelji u njegovu čast. Sav prihod namenjen je Mišinoj porodici.

Bora Čorba izašao je na binu i obratio se publici:

Foto: Tanjug/STRAHINJA ACIMOVIC

- Uglavnom ćemo pevati Mišine pesme. Hvala što ste došli - rekao je Bora.

Na početku koncerta Mišina ćerka održala je govor:

Foto: Tanjug/STRAHINJA ACIMOVIC

Pročitaću kratak odlomak iz Mišine autobiografije: "U mom rokenrol životu bilo je lepih i prelepih trenutaka, ali i ružnih, groznih i teških. Bilo je dosta toga. Uostalom, rokenrol kao stil i način života ne bi bio tako divan da ne sadrži sve ono što danas nazivamo "ludilo". Kad kažem muzika, mislim na rokenrol, a taj rokenrol je moj život." Hvala vam što ste došli da zajedno proslavimo Mišin rođendan, na način na koji je najviše voleo, u stilu rokenrola. Uz njegov bend, uz prijatelje, kumove, kolege. Hoću da skačemo, pevamo, da nas Miša čuje. Srećan rođendan, tata, volimo te, ovo je za tebe - rekla je Mina.

Foto: Tanjug/STRAHINJA ACIMOVIC

- Verujem da je ponosan i da nas gleda. Drago mi je što će biti njegovih kolega da pevaju njegove pesme i da se čujemo dovoljno glasno da nas Miša čuje. Vrlo sam potrešena i pod velikim sam stresom, ali izguraću. Nije bilo lako, teško mi je što sam za ovaj koncert birala slike i snimke koji će se vrteti, ali sigurna sam da je Miša ponosan na mene - rekla je Mišina ćerka Mina.

Foto: Tanjug/STRAHINJA ACIMOVIC

Na ovom posebnom događaju, kao gosti će se nastupiti i čuvena imena domaće rok scene: Momčilo Bajagić Bajaga, Zvonimir Đukić Đule, Nikola Čuturilo Čutura i Žika i Dragi Jelić (Ju grupa). Riblja čorba izvešće svoje najveće hitove, među kojima će se naći čuvene pesme koje je Aleksić komponovao, kao što su "Ostaću slobodan" i "Amsterdam".

Foto: Tanjug/STRAHINJA ACIMOVIC

Miroslav Aleksić, poznatiji kao Miša, rođen je u Beogradu 16. avgusta 1953. godine. Gotovo ceo svoj profesionalni vek posvetio je rokenrolu. Svirao je u nekoliko manje afirmisanih sastava, ali i u poznatoj grupi SOS, u stvari prethodnici Riblje čorbe. Jedan je od osnivača te grupe, koja će s vremenom izrasti u domaćeg gorostasa rok muzike, čija je slava daleko prevazišla granice svoje domovine. Miša Aleksić se uspešno bavio, u više navrata, i privatnim biznisom, ali mu je Riblja čorba zauvek bila i ostala najvažnija.

Foto: Tanjug/STRAHINJA ACIMOVIC

Bio je je oženjen Jasminom, s kojom ima ćerku Minu.Organizatori koncerta su Centar beogradskih festivala - CEBEF i Melos Estrada.

#Riblja čorba

#koncert