AKTUELNO

Ostaće upamćena zauvek!

Danas se u Jugoslovenskom dramskom pozorištu održava komemoracija povodom smrti legendarne jugoslovenske glumice Mire Furlan, koja je preminula u januaru ove godine u 65. godini.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Porodica, prijatelj, kolege i poštovaoci njenog lika i dela došli su u JDP, gde će se poslednji put oprostiti od čuvene Mire Furlan, a među prvima su stigli glumci Jelena Stupljanin, Rada Đuričin, Anica Dobra, Branko Cvejić...

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Kao što je ranije najavjeno, u njenu čast govor će, između ostalih, držati Jelena Đuričić, Anita Mančić, Voja Brajović, Žarko Laušević, Goran Marković, Miki Manojlović i drugi.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Podsećanja radi, Mira Furlan rođena je u Zagrebu 1955. godine, a od 1991. godine živela je u Americi gde je emigrirala sa suprugom rediteljem Goranom Gajićem zbog rata i političkih tenzija u Jugoslaviji. Tokom karijere ostvarila je brojne zapažene uloge u filmovima i serijama jugoslovenske produkcije poput onih u filmovima: "Otac na službenom putu", "U raljama života", "Za sreću je potrebno troje", "Lepota poroka", "Kiklop"... Uspešnu karijeru gradila je i u SAD, a publika je najviše pamti po ulozi Delen u naučno-fantastičnoj seriji "Babylon 5" i ulozi Danijel Ruso u seriji Izgubljeni.

Foto: Wikipedia.org/Izolita

Autor: D.T.

#Komemoracija

#Mira Furlan