AKTUELNO

Radovan Čekić, otac devojčice Biljane Čekić, koju je svet upoznao po ulozi Dare iz filma "Dara iz Jasenovca", kaže da njegova porodica nije socijalni slučaj, kao i da nikada nije tražio pomoć od bilo koga.

- Novinari nas obilaze i svako piše nešto svoje, a istina je da nikada nisam tražio ništa od bilo koga, nikakvu pomoć, niti sam socijalni slučaj kao što je to sada prikazano. Borimo se kao svaka druga porodica i ne trebaju nam kule i gradovi - kaže Čekić.

Foto: TV Pink Printscreen

Radovan je krivo što se takva slika širi u javnosti i naglašava da je materijalnu podršku dobio od predsedavajućeg Predsedništva BiH, Milorada Dodika.

- Zajedno sa svojom kćerkom Biljanom i ostalom decom glumcima bio sam kod gospodina Dodika, koji nas je ugostio na najlepši način i pružio svaku pomoć, i matarijalnu i moralnu. Tada nam je rečeno da su nam njegova i vrata institucija Republike Srpske uvek otvorena i hvala im na tome - rekao je Čekić.

Biljanin otac navodi da je zaposlen, pošteno radi i bori se, da njegova porodica živi normalan život.

Foto: TV Pink Printscreen

- Imao sam nekih problema o kojima sam pričao gospodinu Dodiku i koji su rešeni. Rečeno nam je da se obratimo šta god je potrebno, da su nam na raspolaganju. Ono što mi je posebno drago jeste da će Bilja dobiti mesečnu stipendiju i trebalo bi da se narednih dana sastanem sa srpskim članom Predsedništva i razgovaramo u vezi toga - ispričao je Čekić.

Radovan poručuje da ne želi se izmišljenim pričama  da se skreće pažnja sa odlične glume, njegove ćerke Biljane.

- Neka se istina prenese onakva kakva jeste. Molim sve da budu objektivni, jer sam i ja svima izašao u susret i to ću raditi i dalje - kaže Radovan.