AKTUELNO

Beogradsko dramsko pozorište za 2021. sprema čak deset premijera, a prva u nizu je "Kišne kapi na vrelom kamenju" reditelja Juga Đorđevića. Jednu od glavnih uloga u ovom komadu, nastalom prema tekstu Rajnera Vernera Fasbindera, tumači Iva Ilinčić.

Komad "Kišne kapi na vrelom kamenju" govori i o manipulaciji, s kojom je sama Iva bila suočena u životu.

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

Manipulacija je prisutna na svakom koraku. Nekako mi mladi glumci ne umemo da razdvojimo bitno od nebitnog i nama je sve važno. Uvek strepimo da li ćemo dobiti novu ulogu, hoće li nas zvati na kasting... Starije kolege se smeju, slušaju nas zbog čega se nerviramo - objašnjava glumica.

Iva je nedavno dospela u žižu javnosti kada je zajedno sa Milenom Radulović i drugim koleginicama optužila svog učitelja glume Miroslava Miku Aleksića za zlostavljanje.

Foto: Printscreen YouTube/Dani Danila Lazovića, Printscreen YouTube/StudioB

Nije lako manipulaciji stati na put. Najpametnije je biti iskren i uvek reći da vam nešto ne prija. Nikad nije kasno reći "ne". Toga ima svuda oko nas u društvu. Teško je samo to prepoznati i važno je da se o tome čita i uči. Uvek moraš da znaš šta je granica tvog bića - iskrena je Ilinčićeva.

Ona se slaže da mladi često nemaju pravu osobu kojoj će se poveriti kada imaju problem, Iva danas kaže da je uspela iz cele priče da izađe kao pobednik s osmehom na licu.

Gluma je moj lek. U poslu sam našla beg od svega. Glumci se na sceni osećaju u nekom svom mikrokosmosu. Meni je to pomoglo. Borba je počela i traje. Spremna sam - zaključuje glumica.