AKTUELNO

I ove godine održaće se, sad već tradicionalni i omiljeni Kineski festival svetla. Pod specijalnim uslovima, bez svečanog otvaranja, poštujući sve epidemiološke mere, festival možete posetiti od 11. do 25.februara u Beogradu na Sava Promenadi ispred Galerije Belgrade i u Novom Sadu u Limanskom parku.

Foto: Đorđe Tomić

Ulaz za posetioce festivala u oba grada je besplatan, a lampioni će se paliti svakog dana u 17 sati.

Foto: Đorđe Tomić

U organizaciji “Kineskog festivala svetla”, uz podršku Vlade Republike Srbije, Grada Beograda, Grada Novog Sada, održaće se treći po redu „Kineski festival svetla“ u Srbiji, uz čarobnu instalaciju kineskih lampiona kojom će se zvanično proslaviti Kineska Nova Godina kod nas!

Foto: Đorđe Tomić

Inicijator i osnivač festivala je umetnik Slobodan Trkulja, koji već duže vreme uživa veliku popularnost u Kini i radi na kulturnoj razmeni između ove dve zemlje.

Foto: Đorđe Tomić

Nedavno je sa grupom Balkanopolis učestvovao u kineskom novogodišnjem programu, na Prolećnom festivalu kineske kulture koji se prenosio u 36 zemalja na 5 kontinenata i koji je gledalo milijardu ljudi!

Foto: Đorđe Tomić

Foto: Đorđe Tomić

„Srećan sam što smo i u ovo teško vreme uspeli da organizujemo festival, i prikažemo čaroliju lampiona koji su zanimljivi svim generacijama. Mnogo toga se promenilo od prošlog festivala, život je drugačiji ali verujem da u nama i dalje postoji potreba i želja za lepim doživljajem. KFS će biti prava prilika da sa porodicom i dragim prijateljima izađete i posetite svet kreativne igre svetla. Raduje me i što će od 11. februara biti dostupni KFS stikeri https://vb.me/kineskifestivalstickers i na Viberu, te ćemo festivalsku radost i na taj način moći da podelimo sa svojim pratiocima, dok će sve informacije o programu manifestacije biti redovno dostupne i u našoj Viber zajednici https://vb.me/kineskifestival . Molim sve posetioce da uživaju u svetlosnom spektaklu poštujući epidemiološke mere“ poručuje umetnik Slobodan Trkulja.

Foto: Đorđe Tomić

Svetlosni spektakl kreirala je jedna od vodećih svetskih kompanija za izradu umetničkih lampiona iz Zigonga. Njihove svetlosne instalacije uvešće nas u čudesni svet mašte i svetla, koji će podjednako biti zanimljiv i najmlađima i starijima.

Foto: Đorđe Tomić

#Kineski festival svetla