AKTUELNO

Reditelj srpskog kandidata za Oskara, filma ‘’Dara iz Jasenovca’’, Predrag Gaga Antonijević rekao je da je aposlutno ubeđen, jer zna kako taj sistem funkcioniše, da nemamo nikakve šanse da se nađemo u užem izboru za prestižnu nagradu Američke akademije za film.

Kako smatra, politički napadi na film su odrađeni tako smišljeno da se unese nesigurnost u glasače za Zlatni globus i Akademije, jer se govorio, kako dodaje, da je reč o srpskoj propaganda.

Naglašava i da film nije antihrvatski, te da će to publika tamo i videti.

Foto: TV Pink Printscreen

- Glasači se plaše najviše da budu politički nekorektni, u ovom slučaju da budu stavljeni u ulogu srpske propaganda – objasnio je Antonijević za Pink, napominjući da je naročito daleko otišao ‘’LA tajms’’ koji je baš pred samo glasanje za uži izbor napisao, kako je rekao, ‘’grozomoran’’ članak pod plaštom kritike u kom je rečeno da je Jasenovac bio logor-pakao za Jevreje, a da je on na silu tu ugurao Srbe i decu kao primarne žrtve.

- To je jasna poruka glasačima koji su većinom jevrejskog porekla, da neki Srbi i neki Gaga Antonijević koristi njihova stradanja da bi poturio svoju srpsku propaganda - rekao je reditelj.

Kako ocenjuje, došlo je do jednog potpunog negiranja stradanja Srba u Jasenovcu.

Predsednica Upravnog odbora Filmskog centra Srbije je Jelena Trivan ocenila je da se ne osporava film, jer niko nije rekao da je on loš, već namera da se on snimi.

Foto: TV Pink Printscreen

- Nama nije palo na pamet da će neko osporavati da se snimi film s obzirom da postoji Memorijalni centar Jasenovac, da je u Hrvatskoj snimljen prošle godine dokumentarni film i mi nismo očekivali da će neko osporavati da se Jasenovac desio, a nama je motiv bio da se odužimo jasenovačkim žrtvama – naglašava ona.

#Dara iz Jasenovca

#Predrag Gaga Antonijević