AKTUELNO

Film "Dara iz Jasenovca", koji se od petka prikazuje u američkim bioskopima, u vikendu za nama ostvario je veliki uspeh.

Naime, ostvarenje reditelja Predraga Antonijevića je tokom prvog vikenda prikazivanja zabeležilo najveću prosečnu zaradu u odnosu na broj bioskopa u kojima se film prikazuje. Ostvarena je prosečna zarada od 1.251 dolara po bioskopu u onima u kojima se film prikazuje, dok je prosečna zarada po bioskopu za velike studijske filmove znatno manja.

Režiser "Dare iz Jasenovca": "To je potpuno negiranje genocida"; "Biće tužbe"

"Daru iz Jasenovca" na dan premijere u SAD drmaju nove bureTako je na primer, u proteklom vikendu za film "Male stvari" iznosila 952 dolara ili "Kruds: Novo doba" - 910 dolara. Takođe, jedan od najočekivanijih evropskih filmova u američkim bioskopima "Supernova" sa Kolinom Fertom i Stenlijem Tučijem u drugoj nedelji prikazivanja imao je prosečnu zaradu od 191 dolara po bioskopu.

Ima li "Dara iz Jasenovca" šanse za Oskara? Gledaoci u suzama napuštali premijeru

Struktura publike koja je u proteklom vikendu gledala film "Dara iz Jasenovca" je takođe zanimljiva, pa je 54 odsto od ukupnog broja gledalaca ispod 35 godina starosti. Takođe, od ukupno ispitanog broja, 91 odsto gledalaca će film preporučiti, što je jedan od najvećih ikada zabeleženih procenata preporuke.

"Daru iz Jasenovca" na dan premijere u SAD drmaju nove bure

Film je ostvario takođe izuzetno pozitivnu kritiku reprezentativnog sajta "Rotten Tomatoes", dok je ocena publike neverovatnih 88% pozitivnih ocena.

Po zaradi ovaj film se nalazi na 18. mestu američke liste gledanosti Box office.

#Amerika

#Dara iz Jasenovca