AKTUELNO

Umetnica Rusije Eleonora Šaškova rekla je šta je prethodilo smrti njenog kumčeta - zvezde serije Brigada (Sašina ekipa) Vitalija Alšanskog.

On je umro u svom stanu u ulici Vernaja. Vitali je prestao da komunicira sa ljudima pre nekoliko dana i policija je morala da otvori vrata njegovog doma.

Šaškova, poznata po ulozi Stirlicove supruge u filmu „Sedamnaest trenutaka proleća“, kuma je Vitalija Alšanskog.

Bili smo prijatelji sa Vitalijevom majkom, ona je umrla pre 8 godina, bio je veoma zabrinut nakon njene smrti, mnogo je voleo. Ne tako davno bili smo s njim na njenom groblju, Vitali je tada rekao: „Uskoro ću i ja ležati ovde“ - rekla je Eleonora.

Pre otprilike pet godina počeli su problemi s poslom, nigde ih nisu pozivali na snimanje, jedino što su bili pozvani u šaljiv program na jednom od kanala, ali to mu, naravno, nije odgovaralo. Bio je, najblaže rečeno, lošeg raspoloženja.

Čekao je pozive, ali ih nije bilo. U poslednje vreme Vitaliju je jako porastao krvni pritisak, ponekad i do 240. Živeo je sam, nedavno je sestru prijavio u svom stanu. Gotovo svakodnevno smo ga kontaktirali, ali pre nekoliko dana je prestao da komunicira. Tada sam otišla do njega i zajedno sa policijom uspela sam da uđem u stan, gde je pronađen mrtav - izjavila je Šaškova.