AKTUELNO

Autor kratkih filmova na španskom jeziku Stefan M. Mladenović, posle uspešnog prvog filma ’’Quiero decirte’’ koji je osvojio dve nagrade na internacionalnim filsmkim festivalima, donosi nam novi kratki film ’’Lui Lack, tú no tienes la culpa’’ o posledicama seksualnog zlostavljanja nad decom.

Priča filma govori o životu tridesetogodišnjeg psihoterapeuta Lui Leka koji zbog proživljene traume u detinjstvu ostaje zarobljen u vremenu tog dogadjaja. Slušajući priče svojih klijenata on oživljava najmračniji deo prošlosti, a zahvaljujući njima uspeće da reši sopstveni rebus. Originalnu muziku radio je bend ’MORA’ , za montažu i mesto direktora fotografije bio je zadužem Miroslav Mitić, a za šminku, scenografiju i storyboard master likovna umetnica Dunja Ćirić. Ovaj projekat o posledicama seksualnog zlostavljanja nad decom realizovan je u produkciji ARTISTA DE LA FE i MMD Studio uz pomož Sekretarijata za kulturu i informisanje grada Niša i ambasade Kraljevine Španije u Beogradu.

Foto: Foto/Gorica Poturak

Foto: Foto/Gorica Poturak

Stefan M. Mladenović u filmu uz neverovatnu transformaciju igra svih sedam likova, objašnjavajući da Lui Lek predstavlja definiciju superheroja ali sa sposobnostima koje imaju i obični ljudi. Njegove sposobnosti su glas, emocija i hrabrost. Lik je nastao kao potreba da se stvori realni superheroj koji će prirodnim sposobnostima pomoći onima koji su te sposobnosti izgubili usled preživljene seksualne traume. 

Foto: Foto/Gorica Poturak

Pored realizovanih projekata u sopstvenoj produkciji Stefan je igrao u domaćim igranim serijama, a jedna od njih je ’’Crveni mesec’’ u kojoj je igrao lik čuvenog jugoslovenskog vajara i arhitektu Ivana Meštrovića.

Foto: Foto/Gorica Poturak

Premijera filma ’’Lui Lack, tú no tienes la culpa’’ / ’’Lui Lek, nije tvoja krivica’’ održaće se u Kombank dvorani 09. Oktobra od 20h u Sali srpskog filma.

Sve informacije dostupne su na zvaničnom sajtu filma: www.luilackfilm.com

#Kombank dvorana

#Lui Lack

#Stefan M. Mladenović

#tú no tienes la culpa