AKTUELNO

Posle godinu dana, Marko se vraća u Beograd kako bi domaćoj publici predstavio nova umetnička dela, ali ne u galeriji, već u drugačijem ambijentu, izlazeći iz okvira konvencionalnog.

Slikar Marko Tomić će seriju od 18 novih umetničkih radova beogradskoj publici predstaviti kroz izložbu “Jedna nedelja ljubavi” koja počinje 23. septembra u 18 časova u autentičnom okruženju lokala Vinoteka bar&shop Neimar, i biće otvorena za posetioce narednih nedelju dana, tačnije do 30. septembra u ponoć. “Reč umetnika”, “Život je igra”, “Nebeska moć”, “Kao vino i čaša”, “Kao zaljubljeni par”, “Kao muzika i ples”, “Za tango je potrebno dvoje” – samo su neka od umetničkih dela koja će Marko predstaviti posetiocima kroz “Jednu nedelju ljubavi”.

Zanimljivo je da je Marko Tomić 2007. godine otišao u Ameriku kao internacionalni student ekonomije, u želji da radi kao posrednik na berzi na Vol Stritu. Međutim, dve godine kasnije njegov život kreće potpuno drugim putem – Marko je sa 24 godine otkrio da je njegov istinski poziv umetnost. Tako je postao slikar i vajar i to veoma uspešan, s obzirom na to da je do sada prodao 1.100 slika. 

Marko je ubrzo razvio svoju filozofiju i umetnički pravac koji je nazvao konektivizam. Kroz svoja umetnička dela, Tomić ostvaruje misiju da poveže ljude sa nevidiljivom, nematerijalnom, ali sveprožimajućom energijom. 

Slikam nevidljive i nedodirljive čestice, koje predstavljaju neki potpuno novi svet. Kada je predamnom bleo platno, čestice mi pokazuju apstraktnu energiju kroz boje i oblike, slikam to što mi se prikazuje, ali tu zapravo nema ničega. Ovu metodu i umetnički stil sam nazvao konektivizam: povezujem se sa onim što vidim u tom trenutku, što je nevidljivo ali uvek prisutno, kanališući kroz svoja dela ljudsku povezanost sa nematirajalnom, prožimajućom energijom – objašnjava Marko svoj umetnički pravac.

Marko je prvu izložbu imao 2009. godine u Majamiju, a proteklih 11 godina je svoja umetnička dela izlagao u galerijama u Njujorku, Čikagu, ali i u Beogradu. Kolekcionari njegovih umetničkih dela nalaze se širom sveta – u Bostonu, Filadelfiji, Los Anđelesu, Majamiju, Čikagu, Njujorku, Ostinu, Montrealu, Sao Paolu, Londonu, Beču i mnogim drugim gradovima.

Posle godinu dana, Marko se vraća u Beograd kako bi domaćoj publici predstavio nova umetnička dela, ali ne u galeriji, već u drugačijem ambijentu, izlazeći iz okvira konvencionalnog.

Izložba “Jedna nedelja ljubavi” biće otvorena u sredu 23. septembra u 18 časova, a posetioci će tokom nedelju dana moći da uživaju u Tomićevim umetničkim radovima do 30. septembra u prostoru Vinoteke bar&shop Neimar, na adresi Braničevska 12a. 

View this post on Instagram

Nova izložba slika “Jedna nedelja ljubavi” Početak 23 Septembar od 18h Izložba traje 7dana kao i Beogradska nedelja vina. Od 23 do 30 Septembra Svakog Dana od 18h do 23h. Tema : Vino , Muzika , Ples Jer za tango je potrebno dvoje. Vinoteka Neimar , Vračar Braničevska 12 a Sa mojim slikama posetioci će moći uživati i u Originalnom nakitu umetnice @dorcolina.unique . My new Art Exhibition “One week of love” Opening : September 23rd at 6pm. Art show is one week long , and it’s during Belgrade wine week . From 23rd to 30th September Every day from 6pm to 11pm Theme : Wine, Music and Dance Because you can’t dance tango alone. Vinoteka Neimar , Vračar Braničevska 12a With my paintings visitors and audience can also enjoy original jewelry work of art from artist @dorcolina.unique . #belgradewineweek #vinoteka #beograd #umetnost #slikarstvo #vinarijakomuna #izlozba #izlozbaslika #vracar #belgrade #workofart #artworks #artshow #artexpo #artexhibition #ubeogradu #vino #wine #dance #tango #ljubav #love #srbija #srbija🇷🇸 #volimte #vidimose #postovanje #beogradnocu #vinarija #vinotekaneimar @vinoteka_bar_shop @belgradewineweek @belgradewaterfront @phoenix_stunt @dorcolina.unique

A post shared by KONNECTIVISM ENLIGHTENED ART (@marko.tomic.art) on

Autor: M.Đ.

#Beograd

#Izložba

#Jedna nedelja ljubavi

#Marko Tomić

#slikar

#vajar