AKTUELNO

FILMSKI VREMEPLOV UZ REPERTOAR FILMOVA IZ ČETIRI VREMENSKE DEKADE

HIČKOK, SLADAK ŽIVOT FEDERIKA FELINIJA, ANIMACIJA KOJA JE OBELEŽILA 80-TE ZEKA RODŽER I  DRAMA BELEŽNICA SA RAJANOM GOZLINGOM  NA PROGRAMU OD ČETVRTKA DO NEDELJE

SVE PROJEKCIJE BESPLATNE!

Posle tri meseca sjaja pod nebeskim zvezdama, prvi Drive in bioskop na Adi završava sezonu pretposlednje septembarske nedelje, dok je početak naredne sezone planiran za proleće. Poslednje dane „Holivuda u Beogradu“ filmofili će moći da dožive u okviru „Pepsi retro week-a“ , kada će ih „retro repertoar“ povesti na putovanje kroz prošlost na kome će se naći filmovi iz četiri različite vremenske dekade, tačnije iz  50-ih, 60-ih, 80-ih i ostvarenje iz 21. veka. 

Da doživljaj bude potpun, tokom Retro nedelje u bioskopu na otvorenom biće parkiran retro automobil u duhu vremena - vintage buba, pored koje će posetioci moći da se fotkaju, dok će najkreativniji putem svojih društvenih mreža Kombank Dvorane moći da osvoje lepe nagrade.

Sa filmskim vremeplovom počinjemo u četvrtak 24. septembra u 21h kada će ljubitelji Alfreda Hičkoka moći da pogledaju čuveni horor iz 1954. godine Pozovi M radi ubistva sa glumačkom divom Grejs Keli i famoznim Rejem Milandom u glavnim ulogama. Grejs Keli dobitnica Oskara i glumačka diva koja je plenila svojim šarmom i Miland, inače dobitnik jednog Oskara i  slovi za jednu od tadašnjih Paramauntovih „naisplativijih i najdugoročnijih zvezda“, našli su se zajedno u horor ostvarenju koje je nominovano za BAFTA filmsku nagradu, a dobitnik je i pet drugih filmskih priznanja.

Ovu filmsku nedelju svakako će obeležiti i filmski hit iz 60-ih godina, komedija sa elementima drame Sladak život u originalu La Dolce vita, italijanskog reditelja Federika Felinija, inače dobitnik jednog Oskara, koja će biti prikazana u petak 25. septembra u 21h.

Publika će imati priliku da dan posle toga, u subotu 26. septembra zaviri u 80- te uz filmski lik koji je obeležio tu epohu. U pitanju je Zeka Rodžer i čuvena animacija - avantura Ko je smestio Zeki Rodžeru. U pitanju je vrsna animacija tog doba, svojevrsno otkriće, koja je osvojila čak tri Oskara i imala 21 filmsku nagradu i isto toliko nominacija.

Kraj Retro nedelje filma i ujedno zatvaranje Drive in bioskopa biće u znaku 21. veka. uz romantičnu dramu Beležnica reditelja Nika Kasavetesa, koja govori o ljubavi između siromašnog mladića i bogate mlade žene, a jedino što ih može poremetiti u njihovoj ljubavi jeste socijalna razlika. Film je ostao upamćen po sjajnim ulogama prelepe Rejčel Mek Adams i šarmantnog Rajana Gozlinga.

U NASTAVKU POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE IZ  HIČKOKOVOG FILMA POZOVI M RADI UBISTVA

Foto: Promo

Foto: Promo

Foto: Promo

Foto: Promo

#„DRIVE IN BIOSKOP“ NA ADI