AKTUELNO

Prvi digitalni džez koncert u Beogradu pod nazivom “Zvuk Njujorka” biće sutra uveče održan onlajn iz beogradskog Božidarca, a podržala ga je Gradska opština Vračar.

Prvi onlajn džez koncert održaće u 21 čas Radivojević-Čolović Kvartet koji će izvoditi autorske kompozicije Ivana Radivojevića i Miloša Čolovića.

Ove kompozicije će između sebe biti u “komplementarnom kontrastu” - muzika Radivojevića se bazira na uticaju trubača Ambrose-a Akinmusire-a sa trenutne njujorške scene kao i trubača Mathias-a Eick-a sa skandinavske scene, u kojoj se mogu čuti eksperimenti u zvuku kao i jednostavne melodije.

Muzika Čolovića bazira se na džez muzici 60-ih godina prošlog veka, periodu post bapa, u kojoj se može čuti inovativan pristup ukorenjen u tradiciji džez muzike.

Radivojeviću i Čoloviću se u sastavu priključuju Andreja Hristić na klavijaturi i Miloš Grbatinić na bubnjevima, jedni od najtraženijih muzičara na beogradskoj džez sceni.

Svi koji žele da uživaju u džez zvucima mogu jednostavno da se prijave na onlajn koncert preko sajta Božidarca:

Oni koji se prijave, link do koncerta će dobiti najkasnije pola sata pre početka na i-mejl adresu, a program mogu da prate sa telefona ili kompjutera - sa i bez uključene kamere, rekli su u Božidarcu.

#Zvuk Njujorka