AKTUELNO

I danas im traže da zapevaju "Za Beograd".

Svirače u čuvenom filmu "Ko to tamo peva" igrali su Miodrag Mića Kostić i Nenad Kostić. Njih dvojica brzo su osvojili srca publike pevajući pesmu "Za Beograd, za Beograd" koju im i danas mnogi traže da zapevaju.

Foto: Printscreen YouTube/brkicObrez

Nenad Kostić danas je vozač autobusa. On je 1980. godine išao u peti razred osnovne škole u Vrčinu, kad je od njegovog strica Miodraga, koji je svirao harmoniku, stigao poziv da ide sa njim da snima film u Delibatsku peščaru. Stric mu je objasnio da želi da učini njegovom prijatelju iz vojske Slobodanu Šijanu da snimi diplomski rad i da će učestvovati poznati glumci. 

Prošli smo probu i onda je trebalo da potpisujemo ugovore. Dobio sam oko 1,5 miliona dinara, a recimo da je novi “fića” koštao četiri. Bilo je to dosta para za to vreme. Probali smo pesmu i nije izgledalo loše. E, onda smo krenuli na snimanje, a prema scenariju, trebalo je da budem ćelav. Kad su pokušali da me šišaju, počeo sam da plačem, nisam dao, rekao sam ako će da me šišaju, neka traže drugog. Neda Arnerić i Dragan Nikolić nisu dali da odem jer sam im se dopao - rekao je Nenad.

Foto: Printscreen YouTube/Novo jutro

Evo sinoć smo opet morali da zapevamo "Za Beograd, za Beograd". Nije mi dosadno da je pevam svaki put iznova. Ta pesma mi je donela slavu i reklamu, iako nisam verovao u to - rekao je Kostić pre četiri godine u jutarnjem programu TV Pink kod Dee Đurđević i Predraga Sarape.

Kako njih dvojica danas izgledaju, pogledajte OVDE.

Autor: S. K.