AKTUELNO

Doba korone ili smrtonosnog virusa s proleća 2020. promenilo je svet, pa tako i našu zemlju, naše domove, planove, škole.

Obrada kultne pesme iz filma Slobodana Šijana i drame Dušana Kovačevića došla je sasvim spontano ekipi Umetničke sekcije.

Razvijajući ideju o muzičkom spotu koji bi poput mjuzikla spojio glumu, pesmu i dramu - ,,Ko to tamo peva” bio je odličan izbor.

Učenici su razmenjivali ideje sa svojim nastavnicama i tako se na putu ,,od ideje do realizacije” ovaj projekat postavljao ambicioznije, ekipa saradnika se povećavala, a radost i entuzijazam mladih umetnika je rasla! Pesma je dobila nešto drugačiji tekst, ali je kontekst “nesrećnika” kojima se pošast izdaleka sprema, nažalost, isti, kao svedočanstvo našeg vremena.

Doba korone ili smrtonosnog virusa s proleća 2020. promenilo je svet, pa tako i našu zemlju, naše domove, planove, škole.

Ovim spotom kao umetničkim performansom hteli smo da pokažemo na koji način je to Korona menjala svet, kako je plela zlokobne niti i slutnju, ali i prizvala Dobrotu kao večitog saputnika svakog udesa jednog naroda. Likovi iz našeg autobusa na jedan način komuniciraju sa likovima iz crvenog autobusa firme ,,Krstić”. Nije ni čudo, ako znamo da je tačno 40 godina od ovog filmskog ostvarenja, a glumci koji su u njemu igrali, verovali su da su im ovo najgore uloge ikada.

No, naše putnike sudbina je ipak dovela na odredište - nazad u škole i u svoje najbolje uloge - učenike.

Gluma je prestala, pesma poručuje - vreme je za vraćanje na staro!

Svako zlo gubi svoju snagu onda kada mu se iskrena dobrota, energija prijateljstva i mladost suprotstave zajedno!

Zato, pevajmo!

#Tehnička škola

#Užice

#koronavirus

'