AKTUELNO

Vrata Muzeja Nikole Tesle tri meseca bila su zatvorena za posetioce zbog pandemije koronavirusa, a na veliko zadovoljstvo svih Beograđana i gostiju prestonice, muzej je ponovo počeo sa radom prošlog utorka.

Lepe vesti s gledaocima Pinka podelila je jutros Ivona Jevtić, direktorka Muzeja Nikola Tesla, koja je u razgovoru s Filipom Maksimovićem u okviru "Novog jutra" priznala da je raduje to što je naš najposećeniji muzej ponovo otvorio vrata za svoje goste.

Foto: TV Pink Printscreen

- Muzej je počeo da radi, utoliko je entuzijazam još veći. Raduje nas što smo od utorka zvanično počeli da radimo nakon kovida, koji nas je sve zatekao. Ovo je muzej koji ima najveću posećenost, od svih muzeja, preko 150.000 ljudi je posetilo prošle godine ovaj naš muzej i zamislite, tri meseca muzej je bez posetilaca. Veliko je uzbuđenje i veoma emotivno doživljavam taj trenutak - priznala je Jevtić, koja je iskoristila priliku da je Muzej Nkole Tesle prošle godine oborio rekord kada je posećenost u pitanju i pozove sugrađane da iskoriste pogodan trenutak da ih posete, ukoliko već nisu ili bi želeli ponovo.

Foto: Muzej Nikole Tesle

- Prošle godine i pretprošle najveći broj posetilaca ikada, za vreme postojanja ovog muzeja - to je nešto što me zaista raduje i daje mi podstrek da radim još bolje. Prevashodno, neophodno je biti dobar menadžer, dobar organizator posla. Rad, red i disciplina i velika ljubav prema poslu koji radite... Imali smo za ove dve godine veliki broj izložbi po čitavom svetu - Šangaj, Japan, Buenos Ajres, Paragvaj, Urugvaj, Milano, Atina... Možda sam nešto i preskočila, a to je samo za dve godine! Imamo velike planove, a ono što bih želela da istaknem to je da zaista od srca pozivam sve da dođu, da posete naš muzej. Radno vreme je zbog ovih okolnosti malo modifikovano, te radimo svakog dana sem ponedeljka od 10 do 16 časova, a ture sa stručnim vođenjem su utorkom, četvrtkom i subotom u 12 i 14 časova. Deca do 7 godina imaju besplatan ulaz, cene su vrlo simbolične - 250 dinara. Granice se polako otvaraju, veliko interesovanje je turista iz čitavog sveta, već zakazujemo ture i to nas jako raduje, vraća se sve u normalu... Ali, ovaj trenutak treba iskoristiti - domaći posetioci treba da dođu, da iskoriste vreme i posete muzej kada nisu tolike gužve, dok ne krenu turisti za mesec, dva.

Foto: Wikipedia.org/sr:Корисник:JustUser/Aristote2

U susret rođendanu jednog od najcenjenijih naučnika svih vremena, direktorka muzeja pripremila je posebno iznenađenje za sve koji su zainteresovani za posetu muzeju.

- Treba da slavimo ovog naučnika i da mu se divimo. Mi ćemo 10. jula proslaviti Teslin rođendan, tada će biti besplatan ulaz - obradovala je Jevtić gledaoce "Novog jutra".

Autor: D.T.

#Ivona Jevtić

#Muzej Nikole Tesle

'