AKTUELNO

Zauvek će ostati upamćen.

Legendarni glumac Nikola Simić napustio nas je u novembru 2014. godine, a da je živ, na današnji dan bi napunio 86 godina. On će zauvek biti upamćen po genijalnim ulogama koje je odigrao, a svi će se složiti da je uvek uspeo da nas nasmeje. Ipak, njegov privatan život nije ostao neprimećen, jer je bio veoma buran.

Nikola je odrastao na Zvezdari, da bi se njegova porodica kasnije preselila na Topličin venac, što je, kako je govorio, njemu veoma teško palo jer je bio razdvojen od drugova. Jedan od trenutaka koji mu je zauvek ostao urezan u sećanje jeste bombardovanje Beograda, 6. aprila 1941. godine.

Foto: TV Pink Printscreen

Iako je prošao kroz mnogo toga, vedar duh ga nikada nije napustio. Pričalo se da je imao ćerku Anu i unuke, zapravo je njegov bratanac jednom prilikom ispričao da to nije tačno, te da njegov stric nije mogao da ima dece.

On je otkrio i da se glumac četiri puta ženio i razvodio, da je obožavao žene i bio veoma galantan prema njima. Poslednjih godina Nikolinog života pričalo se da je u vezi sa 48 godina mlađom glumicom.

Foto: TV Pink Printscreen

Početkom 2014. godine čuveni glumac oboleo je od raka prostate. U februaru je operisan, a početkom juna usledile su komplikacije sa bešikom.

Nikola Simić preminuo je 9. novembra 2014. godine, devet meseci nakon operacije u 80. godini.

Autor: N.V.

#Nikola Simić

<
'