AKTUELNO

Malo pozorište “Duško Radović” i ove nedelje emitovaće predstave i emisije onlajn na svoj Jutjub kanalu, s ciljem da najmlađoj publici olakša boravak u svojim domovima.

Na repertoaru 15. aprila u 19 časova u okviru emisije “Bajka u 7” emitovaće se nova audio bajka - “Palčica” Hansa Kristijana Andersena, koja prati uzbudljivi život devojčice veličine palca koja u susretu sa raznim životinjama upada u brojne nevolje iz kojih uspeva da se izvuče svojom dobrotom i poštenjem.

Uz svaku bajku, dolaziće i propratni tekst o piscu, kompozitoru muzike, kao i samoj bajci, uz predloge kako da slušanje bajke bude što zanimljivije i interaktivnije, kako za decu, tako i za odrasle.

Bajke čita i oživljava dobro poznati glas Vladislave Đorđević, a dizajn zvuka potpisuje Pavle Gajić. Petak 17. april u 17 časova rezervisan je za “Malo putovanje kroz istoriju umetnosti” na Instagram stranici Malog pozorišta “Duško Radović”.

“Vaši komentari i utisci igraju važnu ulogu u odvijanju putovanja! Svake radne nedelje obrađivaće se tema drugog umetnika, odnosno umetnice, i jednog njihovog umetničkog dela, uz poseban osvrt na istorijski kontekst i priču koja prati to delo, naravno, u formatu bliskom i razumljivom najmlađima”, poručuju iz pozorišta.

Foto: Pixabay.com

Stručna saradnica je Lili Perović, zvanični vodič muzeja Luvr i Orsej.  Kako objašnjavaju, na odabir umetnika i dela svake nedelje uticaće ostatak programa Malog pozorišta za tu nedelju, tako da se on međusobno prožima i dopunjuje.

Do sada su ogranizovana putovanje kroz život i delo Viže Lebren i Žak Luj Davida. U trećoj epizodi “Malog putovanja kroz istoriju umetnosti”, istraživaće se život i delo Marka Šagala, sa posebnim osvrtom na njegove ilustracije “Lafontenovih basni”.

Šagalove žive boje i ekspresivni crteži bliski dečijim crtežima odličan su način za uvođenje dece u svet moderne umetnosti. Predstava “Aska i vuk” po čuvenom delu Ive Andrića, u režiji i adaptaciji Tatjane Piper Stanković prikazaće se na Jutjub kanalu pozorišta 19. aprila u 12 časova.

“Ovo je priča o nasilju i kako to nasilje zaustaviti, sa novom vizurom na Andrićevu pripovetku, gde se radnja sa zelenih pašnjaka premešta u prostor škole - uz pomoć lutkarstva, muzike, pokreta i slike, tema nasilja se istražuje od školskog dvorišta gde bezazleno nasilje počinje, pa sve do učionice, gde se traži (i naposletku pronalazi) rešenje”, ističe autorka.

#Malo pozorište Duško Radović

#Predstava

<
'